Image

Карітас України надає цільові грантові кошти на сільськогосподарське виробництво у Полтавській та Хмельницькій області

Карітас України розпочав реалізацію проєкту спрямованого на  відновлення засобів до існування для ВПО, які проживають у сільській місцевості, та підтримці місцевого населення шляхом надання цільових грантових коштів на сільськогосподарське виробництво для відновлення та покращення їх економічного становища.

Це дозволить сім’ям самостійно забезпечувати власні потреби у продуктах харчування, відновити або підсилити сільськогосподарське виробництво, створивши таким чином гідні умови життя та зменшивши залежність від гуманітарної допомоги.

Цей проект не лише сприяє покращенню продовольчої безпеки, але й стимулює економічний розвиток сільських громад. Він дає людям можливість знову стати на ноги, забезпечити себе та свої сім’ї, а також створити нові робочі місця у майбутньому.

Карітас України реалізує проєкт «Відновлення засобів до існування в сільській місцевості. AGRIS» у співпраці з Карітас Австрія та Neighbour in Need (NiN) у Полтавській та Хмельницькій областях.

Проєктом передбачені такі види допомоги:

  • 37 000 грн – мікро-гранти для закупівлі малої птиці, кроликів та свійської худоби, кормів, насіння, саджанців, інвентаря для праці, засобів для захисту рослин та інше. Ця допомога  спрямована для задоволення харчових потреб  родини і доступна для мешканців наступних областей: Хмельницької (Новоушицька, Дунаєвецька, Чемеровецька, Віньковецька та Ярмолинецька громади);Полтавської (Полтавська, Білицька, Кобеляцька, Нехворощанська, Скороходівська громади).
  • 185 000 грн – бізнес-гранти на розвиток, започаткування або відновлення бізнесу в галузі сільського господарства для розширення сімейного фермерства з метою зміцнення економічного становища сім’ї (підвищення життєстійкості). Домогосподарства, окрім забезпечення продовольчої безпеки для особистого споживання, мають можливість збільшити дохід для задоволення інших потреб. Цей вид допомоги доступний для мешканців усіх громад Полтавської та Хмельницької областей.

На даний вид допомоги можуть претендувати:

Внутрішньо переміщені особи (ВПО):

  • одинокі батьки або опікуни однієї чи більше дітей віком до 18 років;
  • домогосподарство з вагітною жінкою або матір’ю з дитиною до 3 років;
  • член домогосподарства має інвалідність або важку/хронічну хворобу;
  •  люди похилого віку 60+ (пенсіонери);
  • люди віком 50+ (безробітні, не пенсіонери);
  •  домогосподарство з трьома або більше дітьми.

Місцеві мешканці, які:

  • втратили годувальника (у період з 24.02.2022 не від військових дій);
  • малозабезпечені сім’ї (на основі довідки від органів соц.захисту);
  • фізично постраждали від війни.

Обов’язковою умовою для ВПО і місцевих є:

  • гостра потреба фінансової підтримки для забезпечення продуктами першої необхідності;
  • критичне незадоволення базових потреб.

Важливою складовою проєкту “Відновлення засобів до існування в сільській місцевості. AGRIS” є надання всебічної підтримки учасникам не лише у вигляді грантів, але й у формі навчальних програм.

Навчання буде спрямоване на розвиток практичних навичок ведення сільськогосподарської діяльності, що дозволить ВПО та місцевому населенню ефективно використовувати отримані кошти та досягти стійкого покращення свого добробуту.

Завдяки такому комплексному підходу, учасники програми AGRIS зможуть впевнено розпочати або розширити свою сільськогосподарську діяльність, отримувати максимальний ефект від отриманих грантів, стати конкурентоспроможними на ринку сільськогосподарської продукції та забезпечити продовольчу безпеку своїх сімей та громад.

Проєкт AGRIS прагне не лише надати людям тимчасову допомогу, але й допомогти їм збудувати стійке майбутнє. Навчання – це один з ключових інструментів для досягнення цієї мети.

Для подачі заявок на допомогу звертатися:

Карітас Полтава:

Телефон для довідок: +38 050 386 43 37

Адреса: м. Полтава, вул. Пилипа Орлика 20/1

caritas.poltava@gmail.com

caritas.poltava.ua

Карітас Хмельницький:

Телефон для довідок: +38 097 957 44 60

Адреса: м. Хмельницький, вул. Зарічанська 10/3

caritaskhmelnytskyi@gmail.com

caritas.km.ua


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримати нашу діяльність з допомоги потребуючим – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини