Image

Дискусії та обмін досвідом: відбулася зустріч команд проєкту ELIS

«Щиро дякуємо за можливість живої участі у вивченні уроків Карітас Одеса! Чудові два дні зустрічей, спілкування, дискусій та обміну думками. Дякуємо за цікаві та нові ідеї. Ви – молодці!»

  • Команда Карітас Хмельницький 

З 8 по 11 липня, у місті Жовква, команда Карітас Одеса зібралася на захід: «Зустріч команди проєкту «Невідкладна допомога засобами до існування громадам, що постраждали від війни в Україні. Одеса» (ELIS Одеса) Lessons Learned та напрацювання ELIS для розвитку програми». На цю зустріч вони запросили своїх колег з: Карітас Львів, Карітас Коломия та Карітас Хмельницький.

«Крім результатів, які отримали  від спільної роботи, важливим стала можливість зустрічі команди Карітас Одеса з представником донора Тарою Діксон. Вона зазначила зацікавленість Trocaire роботою проєкту та побажала подальших успіхів працівникам»

– Оксана Ковалевська, менеджер проєкту ELIS Одеса

Метою зустрічі було: «Покращити спільний результат у межах проєкту «ELIS: гроші за роботу та підтримки малого бізнесу». Карітас Одеса та Карітас Україна організували цю зустріч для моніторингу підсумків, обговорення нестандартних кейсів, обміну досвідом та розробки оновленої стратегії.

«Обмін досвідом це – завжди добре, а коли це поєднано з плануванням майбутньої діяльності – цінність від події стає в рази більшою»

– Андріана Тереховська, менеджер проєкту ELIS GAP

Проєкт ELIS спрямований на підтримку малого бізнесу та працевлаштування вразливих категорій населення. Важливою складовою успішного втілення проєкту є —  постійний моніторинг, вивчення та аналіз вже отриманих даних. 

«Після довготривалої реалізації досить складного, але одночасно цікавого проєкту, спілкування поза офісом вкрай необхідне для команди. Це дало змогу розвантажитись, поспілкуватись і трохи відпочити»

– Олена Мороз, асистент координатора проєкту ELIS Одеса

На зустрічі представники Карітас Одеса представили власну стратегію впровадження програми на своїй локації. Ця програма містила інноваційні методи залучення місцевих підприємців, створення нових робочих місць, а також використання зручних цифрових інструментів у проєкті. 

«Дякуємо за можливість поділитися власним досвідом і почути відгуки інших команд. Завдяки ефективній фасилітації та завданням, що виконувались під час заходу, ми змогли проаналізувати результати роботи за весь період реалізації проєкту. Ми виявили сильні сторони нашої команди, зрозуміли, що було зроблено правильно, які практики варто застосовувати в наступній фазі проєкту, а також визначили, що потребує змін або доповнень»

  • Володимир Філіппов, локальний координатор Карітас Одеса

Такий обмін досвідом допоможе командам краще почути один одного, зрозуміти різноманітні аспекти роботи, виявити слабкі місця та визначити шляхи їхнього подолання, стати більш ефективними. Одним з основних результатів зустрічі стало — створення оновленої гнучкої стратегії, яка враховуватиме досвід усіх команд.

«Впевнена, що сесія була дуже своєчасною та актуальною і в майбутньому вплине на якісне покращення напрямку livelihood»

– Олена Дмитришин, Менеджер з моніторингу та оцінки проєктів напрямку livelihood

Такі періодичні зустрічі команд – вдосконалюють нашу діяльність та покращують якість проєкту. Вони дозволяють не лише оперативно реагувати на зміни та виклики, але й формувати спільне бачення розвитку, що сприяє більш ефективній реалізації проєкту в цілому. 

«Ми усі спільно згенерували дуже багато цікавих ідей, але рівно стільки ж і запитань, які ще тільки потрібно буде вирішувати. Ми знову мали можливість побачити один одного, поспілкуватись, пожартувати та і загалом – гарно провести час у дружній та веселій атмосфері. Дякуємо усім та до наступних зустрічей»

– Василь Зеленко, локальний координатор проєкту ELIS GAP


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проєкт – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини