Image

32 соціальні працівниці «Догляду вдома» мережі благодійних організацій Карітас України отримали супервізійну підтримку

Благодійний фонд Карітас України стимулює професійний розвиток своїх фахівців, саме тому регулярно забезпечує для них супервізійну підтримку.

Регулярні зустрічі з досвідченим колегою або тренером (супервізором) дають працівникам проєктів Карітасу можливість порефлексувати над своєю роботою, отримати зворотний зв’язок та вдосконалити свої професійні навички. Супервізія сприяє підвищенню професійної компетентності, знижує ризик професійного вигорання та покращує якість послуг, що надаються клієнтам.

25-27 червня 2024 року в рамках проекту «Покращення якості життя людей похилого віку шляхом надання послуг Догляду вдома» захід із надання супервізійної підтримки був проведений для 32 соціальних працівниць з Карітас Борислав, Карітас Івано-Франківськ, Карітас Коломия, Карітас Київ, Карітас Одеса, Карітас Тернопіль, а також з благодійної організації «Центр милосердя» (Дрогобич) та Харківського обласного благодійного фонду «Соціальна служба допомоги».

Перші два дні з учасницями працювала психотерапевт-тренер Олена Кальбус.

Метою супервізії було здійснити комплексний аналіз запитів супервізованих соціальних працівниць та надати необхідну інформацію з проблемних питань. Під час супервізії були визначені та обговорені основні проблемні зони, що виникають у роботі соціальних працівниць, і надані відповідні рекомендації для їх вирішення. 

Окрім інформаційної підтримки, особливу увагу було приділено емоційній підтримці учасниць. Проведені сесії допомогли знизити рівень стресу, сприяли формуванню навичок психоемоційної саморегуляції, що є важливим для професійного благополуччя соціальних працівниць.

У рамках супервізії також було проведено низку заходів з психоедукації, спрямованих на підвищення рівня професійних знань учасниць. 

Загалом, супервізія досягла поставлених цілей, забезпечивши учасниць необхідною інформаційною та емоційною підтримкою, сприяючи їх професійному та особистісному розвитку.

«Такі заходи, це можливість для нас отримати цінні знання, відновити психоемоційний стан та хоч на мить абстрагуватись від загальнонаціонального горя, повітряних тривог та вибухів», – зазначили учасниці.

Також 27 червня тренерка, менеджерка Карітасу України Марія Сех провела для учасниць супервізії сесію «Арт-терапевтичні методи роботи з людьми похилого віку та особами з інвалідністю». Було залучено велику кількість різноманітних практичних вправ, спрямованих на зняття напруги та стресу «Тістотерапія: ліплення ресурсних талісманів», «Руйнуй і створюй», «Афіша», командоутворюючих вправ «Скульптура», «Капуста», вправу-релаксацію «Чарівна зірка», танцювальну терапію, вправи «Скринька позитиву» та «Подарунки».

Як наслідок, залучений комплексний теоретичний та практичний підхід з урахуванням індивідуальних потреб учасниць під час надання супервізійної підтримки посприяв підвищенню професійного рівня та емоційної стійкості соціальних працівниць. Це, у свою чергу, позитивно впливатиме на якість наданих послуг догляду вдома, забезпечуючи більш ефективну та чуйнішу допомогу клієнтам.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проєкт – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини