Image

У Карітасі Волинь усі діти знаходять собі заняття до душі

0 Comments

22.03.12
З вересня 2010 року благодійний фонд Карітас Волинь реалізовує проект в м. Нововолинську «Розвиток мережі соціальних центрів для дітей трудових мігрантів». Мета проекту – створити соціальні та психологічні умови для розвитку дітей, сприяти ефективному процесу навчання та виховання у школі та поза нею. Соціальний центр відвідує 80 дітей, з них 45 дітей трудових мігрантів та 35 дітей інших категорій, які потребують організованого дозвілля. Це діти-сироти, діти з малозабезпечених сімей, неповних сімей. Одночасно у центрі перебуває 20-25 дітей.

Соціальний центр пропонує дітям спілкування з однолітками, цікаве та корисне дозвілля, розвиваючі ігри, дискусії та тренінги, просвітницькі екскурсії, зустрічі з цікавими людьми, спільні спортивні та мистецькі заходи. Діти займаються в гуртках, беруть участь у вікторинах, спортивних іграх, екскурсіях, походах, цікавих поїздках.

«Від початку реалізації проекту в соціальному дитячо-молодіжному центрі Карітас було запроваджено нову модель роботи з дітьми – гурток шведської моделі.

Суть роботи полягає в тому, що одночасно на гуртку діти можуть займатися тим, що їм цікаво на даний момент. В центрі їм пропонують як традиційні мистецькі заняття, такі як малювання, ліплення з пластиліну, бісероплетіння, складання пазлів, технічних моделей, так і сучасні види творчості ? ліплення пластиком, орігамі, квілінг. Діяльність дітей сприяє всебічному гармонійному розвитку особистості», ? розповідає Вікторія Скриннікова, місцевий координатор роботи із дітьми.

Квілінг – це техніка скручування довгих та вузьких смужок паперу, мистецтво виготовлення плоских або об’ємних композицій із скручених в спіральки довгих і вузьких смужок паперу. З паперових спіралей діти в Карітасі Волинь створюють квіти і узори, які потім використовують для прикраси листівок, альбомів, рамок для фотографій. Квілінгом з задоволенням займаються діти як молодшого, так і старшого шкільного віку. Так, до дня Святого Валентина та 8 Березня, 35 дітей натхненно власноруч виготовляли листівки своїм рідним та друзям.

Мистецтвом орігамі, ? створення витворів шляхом використання схеми геометричних згинів і складок, ? захопилося 17 дітей, з яких 11 хлопців. Результатом місячної праці стали паперові вироби у вигляді ялинки, зайця та лебедя тощо.

Ці заняття є не лише методом організації дозвілля, а й вдалим процесом психологічного розвантаження, стверджує психолог місцевого Карітасу . Творчий процес призводить до зменшення рівня тривожності та пом’якшення психотравмуючої ситуації розлуки дітей з батьками.

Categories: Новини

Залишити відповідь