Image

Жінка у військовій формі: як переселенка стала добровольцем батальйону ОУН?

0 Comments

У благодійному фонді Карітас Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ провели цікаву зустріч-дискусію на тему: “Чи готові мешканці східної України віддати своє життя за країну?”.

Поділитися своєю історією запросили добровольця батальйону ОУН, маму трьох дітей, переселенку Ірину Пластомак, інформують “Вікна” з посиланням на Івано-Франківську Архієпархію.

Ірина розповіла, що добровольцем батальйону ОУН стала у грудні 2015 року в себе на малій Батьківщині. Надавала медичну допомогу військовим.

“У той час, коли мої, вже колишні, друзі, йшли на місцевий референдум, я ходила у футболці із зображенням герба України. Це було небезпечно, однак я не боялася”, — зізналася Ірина Пластомак.

Та коли про її участь у батальйоні ОУН дізналися у місті, жінці стали погрожувати. Далі вже стріляли у вікна квартири, де вона мешкала з дітьми. Тоді Ірина зрозуміла, що треба тікати. Так, у 2016 році вона опинилася у Івано-Франківську. Ірина досі є у резерві батальйону ОУН. 

Послухати історію мужньої жінки, патріотки України з Селидового Донецької області, прийшли жертви тоталітарних режимів — в’язні нацистських та сталінських концтаборів, остарбайтери Прикарпаття.

Захід відбувся у рамках проекту “Долаючи розломи у громадах, що постраждали від конфлікту: від зцілення до співпраці” за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини та Карітасу Німеччини.

Categories: News | Новини

Залишити відповідь