Image

Завершені проекти допомоги постраждалим під час подій Євромайдану, сім’ям поранених та загиблих під час АТО:

0 Comments


 1) Довгострокове лікування і реабілітація постраждалих під час подій Євромайдану.
62 особи, які отримали важкі тілесні ушкодження або втратили частину свого тіла та є малозабезпеченими, отримали допомогу в лікуванні та реабілітації. Додатково підопічні проекту скористались психологічними, соціальними та матеріальними видами допомоги. Проект був забезпечений Карітасом Європи та Католицькою службою допомоги (США) загальним бюджетом понад 129.987 EUR.



2) Реабілітаційний психологічний супровід сімей, які постраждали внаслідок тривалих політичних конфліктів в Україні.
Проект був розрахований на майже 600 осіб та мав на меті організувати психологічний супровід та реабілітацію сімей загиблих під час подій Євромайдану та протистоянь на сході України.Було проведено три “Родинних кола” у Дніпропетровську, Львові та Києві, близько 600 осіб долучились до індивідуальної та групової психотерапії, також 15 невиліковно хворих поранених отримали допомогу задля облаштуванні життєвого простору і навчання їхнього близького оточення правильному догляду за хворими. Додатково під час зимових канікул для 30 дітей були зорганізовані подорожі/табори під супроводом кваліфікованих психологів. Проект був підтриманий організацією КНЕВА (Оттава, Канада) та Канадсько-Українською Фундацією (Едмонтон, Канада), бюджет становив 125.011 CAD.

3) Психологічний супровід постраждалих (членів родин, свідків) від масових протестів в Україні.
Проект передбачав  надання психологічної та психотерапевтичної допомоги у формі  індивідуальної та групової роботи постраждалим, членам їх сімей і свідкам масових протестів в Україні. Реалізовувалася така діяльність кваліфікованими фахівцями у Києві, Коломиї,  Дрогобичі, Харкові, Дніпропетровську. Загалом було охоплено більше 630 осіб. Загальний бюджет проекту становив 100.000 USD, що були забезпечені Українською католицькою археєпархією Філадельфії.

4) Медико-соціальна та матеріальна допомога постраждалим і членам родин загиблих під час масових протестів в Україні.
Впродовж квітня-липня 2014 року працівники Карітасу України відібрали та надали допомогу 60 найбільш малозабезпеченим потребуючим, які отримали тілесні ушкодження (важкої, середньої та легкої важкості) та мали гостру потребу в належній допомозі та підтримці. Допомога на загальну суму 691.148 грн.надавалась на базі регіональних організацій у Києві, Львові, Тернополі, Коломиї, Нововолинську, Бродах, Бориславі і здійснювалась  за наступними напрямками:
• соціальний (соціальний супровід, оплата послуг у відновленні втрачених документів, консультування та інформаційна підтримка);
• матеріальний (придбання побутової техніки, будівельних матеріалів для проведення ремонтних робіт, продуктових наборів, одягу та взуття);
• медичний  (закупівля медикаментів згідно рецепту лікаря, оплата медичних обстежень, оплата санаторно-курортного лікування, стоматологічні послуги).

Categories: Новини

Залишити відповідь