Image

Запрацювала «гарячя лінія» психологічної підтримки для вимушених переселенців

0 Comments


21.10.2015, Україна

Новий проект щодо надання психологічної допомоги сім’ям внутрішньо переміщених осіб з дітьми ініціювала Всеукраїнська громадська організація «Магнолія» партнер Карітасу України. Психологічна допомога є сімейно-орієнтованою і надається безкоштовно за номером 0-800-50-14-14 в будні з 10.00 до 18.00.



Допомога вимушеним переселенцям з Донбасу та Криму – один з пріоритетів роботи Карітасу України. Ми вітаємо нові ініціативи партнерських організацій, які з’являються в цьому напрямку, і радо співпрацюємо з однодумцями.  

Як показує досвід, питання інформування та психологічної допомоги в роботі з вимушено переселеними особами залишаються найактуальнішими. Зорієнтувати людей, надати їм підтримку та обговорити шляхи виходу зі складної ситуації – це вже значні кроки в їхній адаптації до нових умов.

Безкоштовна гаряча лінія від ГО «Магнолія» створена спеціально для надання сімейно-орієнтованої психологічної допомоги внутрішнім переселенцям в Україні. Проект спрямований передовсім на консультування внутрішньо переміщених осіб з дітьми, які мають труднощі з психосоціальною адаптацією до нових умов проживання і, як наслідок, загрозу збереження сім’ї.

Професійні психологи, працівники проекту, спілкуються з вимушеними переселенцями цілком безкоштовно, кваліфіковано та анонімно. Гаряча лінія за номером 0-800-50-14-14 працює в будні з 10.00 до 18.00. В інший час можна залишити повідомлення на автовідповідач – і психологи гарячої лінії обов’язково зателефонують, щоб обговорити проблему і допомогти. За бажанням можна замовити також консультацію в skype.

Проект має на меті налагодити діалог з вимушеними переселенцями на принципах довіри, солідарності та підтримки, мотивувати людей ділитись своїми проблемами та розраховувати на допомогу. 

Categories: Новини

Залишити відповідь