Image

Заняття творчістю для мешканців с. Оріхове

0 Comments

Життя на лінії розмежування в зоні ведення бойових дій практично не залишає шансів на безпечний відпочинок або на час для себе. Минулого тижня разом з психологами Карітас Донецьк у м. Дніпро мешканці с. Оріхове Сєвєродонецького району, яке знаходиться в зоні 0-5 км від лінії ведення бойових дій в Луганській області, провели групове заняття з психологічної підтримки.

Для того, щоб послабити свої переживання з приводу невизначеності щодо майбутнього, вони спробували свої сили в творчому напрямку. Оскільки учасники групи є переважно людьми похилого віку, художні пензлики вони тримали в руках 40-50 років тому. Проте в процесі творчої старші люди поступово розслабилися та почали з ентузіазмом створювати кожен свій шедевр.

Використовуючи метод правопівкульного малювання, учасники заняття відчули, що спроможні на більше, ніж вони самі очікували. Покроково повторюючи за психологом усі етапи малювання, не розмірковуючи про свої недостатні в цьому напрямку навички, вони й не помітили, як власноруч створили чудовий та яскравий пейзаж. Це дозволило їм трошки підняти самооцінку, знизити рівень тривожності та відволіктися від щоденних проблем та рутини.Наприкінці зустрічі бенефіціари дійшли висновку, що для розвитку вмінь та навичок ніколи не буває запізно, а отримані позитивні емоції від процесу малювання є тому підтвердженням.

Допомога надається в рамках проекту «Багатосекторальна гуманітарна допомога у грошовій, натуральній формі, послуг і ваучерів для покриття базових потреб, продовольчої безпеки, фізичного і психічного здоров’я та підготовки до зимування постраждалих від конфлікту осіб на сході України», 2021-2023 рр.

Паливним партнером виїзду мобільної бригади виступила мережа АЗК «Parallel» в рамках проекту «Авто Добра». Проект здійснюється при підтримці Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччини (GMFA).


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь