Image

«Я з тобою» – україно-німецький проект інклюзивного суспільства

Українське суспільство залишається недостатньо толерантним до осіб з обмеженими можливостями. Ми прагнемо це змінити!

З 13 по 19 серпня Карітас Київ реалізує інклюзивний проект «Я з тобою – I am with you» в партнерстві та за фінансової підтримки німецького фонду Kinderhilfswerk ChildFund Deutschland.

Проект здійснюється в рамках програми «Об’єднуючи людей заради розбудови миру». У його фокусі – не лише діти з інвалідністю, але й родини, в яких вони зростають, адже вони потребують комплексної психофізичної реабілітації. Окрім недостатньої підтримки з боку держави, в українському суспільстві досі спостерігається недостатньо толерантне ставлення до осіб з інвалідністю – на відміну від більш розвинутих європейських країн.

Аби закласти основи інклюзивного суспільства з можливостями соціалізації дітей з інвалідністю, в проекті візьмуть участь також здорові діти.

Вже у серпні родини з різних куточків України разом із спеціалістами будуть вчитися досвіду соціалізації та інклюзії. Тижневу психофізичну реабілітацію родин з різних куточків України у мальовничих карпатських Микуличах біля Яремче забезпечуватимуть супроводом психолога, реабілітолога, логопеда, масажиста, дефектолога тощо (деякі з них і самі є особами з інвалідністю).

За даними Державної служби статистики України, на початок 2016 року загальна кількість інвалідів складала понад 557 тисяч, з них дітей з особливими потребами до 18 років – близько 145 тисяч. За цими числами ховаються життєві історії реальних людей однієї з найменш захищених категорій нашого суспільства.

Categories: Новини

Залишити відповідь