Image

Величезна подяка добродіям

0 Comments


Діти-сироти знайшли
свою домівку
22.12.2010
19 грудня відкрився відремонтований дитячий будинок «Пресвята родина». Дитячий будинок урочисто відкрили Владика Василь Семенюк (Тернопільсько-Зборівська єпархія УГКЦ) та голова Тернопільської облдержадміністрації Михайло Цимбалюк.



 
З часу заснування у дитячому будинку «Пресвята родина» знайшли домівку 59 дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування. Багато з випускників вже створили свої сім’ї, мають дітей. Сьогодні у дитячому будинку перебуває 29 дітей.
 
«Хочу подякувати всім, хто долучився до ремонту та відновлення цього дитячого будинку, – зауважив Михайло Цимбалюк. – Всього два місяці тому, як ми вирішили зробити тут ремонт і завдяки коштам меценатів сьогодні ми уже відкриваємо оновлений дитячий будинок з дитячою бібліотекою, з новими книгами, з комп’ютерним класом».
 
«Основна риса, що відрізняє заклад – індивідуальний підхід до виховання кожної дитини, розвиток персональних вмінь та навичок, – підсумував голова облдержадміністрації. – В будинку створено домашні умови, діти проживають разом зі своїми братиками та сестричками, постійно відчувають родинний зв’язок».
 
Керівництво Карітасу України відзначило голову Тернопільської облдержадміністрації, Михайла Цимбалюка подячною грамотою. Відзнаку керівникові області вручив представник Президента Карітасу України, Володимир Козак у присутності Владики Василія Семенюка. «Михайло Цимбалюк отримав грамоту за підтримку Карітасу Тернопіль, – зауважив Володимир Козак. – Дякуємо за сприяння у вирішенні низки питань, пов’язаних з роботою дитячого будинку та допомогу дітям, які перебувають у складних життєвих обставинах.»
 
Володимир Козак також вручив директору Карітасу Тернопіль о. м-ту Івану Говері сертифікат на 15345,00 євро на підтримку дитячого будинку «Пресвята Родина». «Ці гроші були зібрані під час Благодійної акціі «Різдвяна свічка» серед українських громад в Італії, завдяки благословенню та підтримки Преосвященного Владики Діонісія (Ляховича) – Апостольський Візитатор для українців греко-католиків в Італії та Іспанії, – відзначив Володимир Козак. – Люди, які виїхали на заробітки, знають, що на чужину їх повели скрутні життєві обставини. І приємно, що вони вміють відкрити своє серце для тих, хто цього потребує.»
 
О. м-т Іван Говера подякував всім людям доброї волі в Італії, які переймаються проблемами України, хто своєю пожертвою зголосився допомогти діткам. «Дякуємо Владиці та отцям, за те, що з особливим виявом солідарності поставилися до дітей в тяжких життєвих обставинах, якими опікується Карітас в Україні. Кошти підтримають життєдіяльність дитячого будинку!»
 
А завдяки спільній ініціативі обласної влади Тернополя та мецената – голови Наглядової ради групи компаній «Мрія», Героя України Івана Гути, вихованці дитячого будинку «Пресвята родина» отримали в дарунок новенький автобус «Богдан».
 
«Щиро Вам дякуємо! Це дуже потрібний для нас дарунок. Тепер ми зможемо всією нашою «Пресвятою родиною» мандрувати, відвідувати різні заходи. Давно мріяли про це!» – каже директор дитбудинку Наталка Мисула.
 
 
Діти та вихователі будинку будуть згадувати та пам’ятати всіх, хто допомагав, допомагає, а також у майбутньому зможе підтримати «Пресвяту родину».

Categories: Новини

Залишити відповідь