Image

Відбувся щорічний чемпіонат з вуличного футболу “Кубок Карітасу” 2019

0 Comments

1 червня 2019 року в Києві відбулись Всеукраїнські юнацькі змагання з вуличного футболу «Кубок Карітасу». Футбольний турнір для дітей та підлітків з різних куточків нашої держави вже четвертий рік поспіль організував Міжнародний благодійний фонд «Карітас України» за підтримки Української асоціації футболу.

«Кубок Карітасу» було започатковано у 2016 році, тоді між собою змагалися діти та підлітки з п’яти міст України.

У 2019 році заявки на участь в чемпіонаті подали 9 команд із: Києва, Хмельницького, Дніпра, Запоріжжя, Одеси, Бродів, Кам’янського, Маріуполя та Фастова. Але, через непередбачувані обставини команда з Фастова не змогла приїхати на змагання, тож за кубок між собою змагались 8 команд.

Загальна кількість учасників склала біля 100 осіб.

На урочистому відкритті змагань були присутні почесні гості: уповноважений президента з прав дитини Микола Кулеба, Генеральний секретар Карітасу України Дзвенислава Чайківська, депутат Київради Юлія Лобан, представник Української асоціації футболу Мар’ян Яськів,  віцепрезидент «Української асоціації розвитку дитячого та юнацького футболу» Андрій Семенов.

Ірина Пухняк, Юлія Лобан, Дзвенислава Чайківська, Микола Кулеба, Андрій Семенов

Ведучою заходу виступила чарівна майстриня церемоній Олена Бевз. Під час перерв між матчами для дітей та глядачів проводилися цікаві вікторини та ігри з подарунками.

В командах, як і минулі роки, грали хлопці та дівчата, незалежно від рівня підготовки та соціального статусу. Підлітки з кризових родин, які знаходяться у скрутних життєвих обставинах: вони мають дещо слабші початкові умови і відвідують молодіжні центри Карітасу у своїх містах, де отримують психологічну підтримку, працюють над характером.

Чемпіонат «Кубок Карітасу» 2019 пройшов у напруженій боротьбі. У фіналі зійшлись команди Карітасу Броди та Карітасу Запоріжжя. Але за 20 хвилин основного матчу м’яч так і не потрапив у сітку воріт жодної команди. Переможця визначила серія пенальті. Карітас Броди були більш прицільними. Окремі слова дяки воротарю. Він став найкращим голкіпером турніру. Тож гравці Карітас Броди вирвали перемогу та повезли трофеї додому.

За результатами змагань:

1 місце посіла команда «Карітас Броди»,

2 місце – «Голкіпер» Карітас Запоріжжя,

3 місце – «Мрія» Карітас Київ.

Кращим нападаючим турніру був визнаний Дмитро Панфілович (Київ), кращим захисником – Шуслін Микита (Запоріжжя), кращим голкіпером – Феськов Олександр, (Броди).

Родзинкою спортивного заходу та подарунком для юних футболістів став виступ майстра футбольного фрістайлу Ігоря Самодєда із команди Ukrfreestyle.

Андрій Семенов, Олена Бевз, Ігор Самодєд, Ірина Пухняк, Мар’ян Яськів

Після виступу Ігор Самодєд побажав кожному учаснику досягати своєї мети: «По-перше, я б хотів хлопцям та дівчатам побажати від кожного турніру отримувати натхнення, щоб йти до своєї мети. Також бажаю отримувати максимум задоволенні від гри та викладатись на повну».

Підбили підсумки турніру та привітали переможців президент «Української асоціації розвитку дитячого та юнацького футболу» Володимир Василенко, керівник напрямку «Робота з дітьми та молоддю» Карітасу України, Зоряна Лукавецька, представниця БФ «Розвиток футболу України» Ірина Макаревич.

Також до заходу долучилась команда «Champion KYIV U-19» на чолі з головним тренером Анатолієм Сіденко. Хлопці довели, що і у 18 років можливо докладати зусилля та популяризувати улюблену справу і бути гарним прикладом для своїх однолітків!

«Я вважаю цей захід дуже важливим. Кожна «мега зірка» світового футболу, починала свій шлях зі «звичайного двору». Я чітко розумію, що ми просто не маємо права бути байдужими до розвитку масового футболу і повинні докласти максимум зусиль, щоб футбол у дворах постійно мав популяризацію», – зазначив Володимир Василенко.

Кожна команда та гравець отримали кубки, дипломи, медалі, футбольні м’ячі та цінні подарунки. Тренери також отримали почесні відзнаки та пам’ятні подарунки.

Також усі учасники були нагороджені пам’ятними дипломами й сувенірами від компанії «Legea».

Цього року змагання відбулись на футбольному полі НТУУ «КПІ ім. Ігоря Сікорського» за адресою вул. Академіка Янгеля 7, за сприяння Асоціації випускників НТУУ «КПІ». 

Дякуємо всім волонтерам та партнерам, які долучились та підтримали «Кубок Карітасу 2019» – спортивне свято для дітей: ТОВ «МЕТРО Кеш енд Кері Україна», компанія «Кока-Кола Беверіджиз Україна», компанія McDonalds, Українська асоціація розвитку дитячого та юнацького футболу.

Categories: News | Новини

Залишити відповідь