Image

Світло Різдва для родин підопічних Карітасу. Підсумки акції “Різдвяна свічка”

0 Comments

Карітас України щорічно проводить благодійну акцію «Різдвяна свічка», котра має на меті збір коштів для допомоги дітям з кризових родин. Мета акції привернути увагу до дітей, що живуть у скруті та надати їм необхідну допомогу. Цьогоріч в рамках акції було зібрано понад 30 000 гривень, а бенефіціарами проекту стали родини – підопічні локальних осередків Карітасу в Нововолинську, Бориславі, Івано-Франківську, Львові та Полтаві. Так приємно підводити підсумки акції та розуміти, що завдяки пожертвам людей доброї волі нам вдалось допомогти тим, хто дійсно цього потребує. Також до акції долучився Інтернет-супермаркет Розетка, стараннями якого було придбано та доставлено таку потрібну побутову техніку, меблі, матраци та інше.

Сім’я Корольчуків з Волинської області

Багатодітна сім’я Корольчуків з Волинської області виховує семеро дітей – двоє хлопчиків, Юрія та Миколу, та п’ятеро дівчаток, Оленку, Аліну, Віку, Валентину та Ніну. Мама, Катерина, 31 рік та тато Роман, 34 роки проживають в будинку з дітьми разом з бабусею та двома дядьками. Будинок і двір навколо занедбаний, як і меблі. Їсти готують на маленькій електричній плиті, бо газ відключили за борги. Речі перуть старою пральною машинкою. Душ і туалет знаходяться надворі. Нова пральна машинка стала для родини справжнім святом, тепер завдяки «Різдвяній свічці» родина пратиме одяг новою сучасною пралкою.

Подарунки для родини Яблінських

Родина Яблінських з Борислава виховує 5 дітей: Ганна – 11 років, Аліна і Ліля близнючки, їм по 9 років, ще в них є старший брат, та молодша сестричка. Родина живе на самому краю містечка, куди не їде жоден транспорт і добиратись туди можливо лише пішки. Діти навчаються в інтернаті, а вдома разом з батьками живуть в одній кімнаті, бо сім’я просто немає змоги обігріти все житло чи зробити вдома ремонт. В рамках благодійної акції для родини придбали керамічний обігрівач та блендер. За словами мами, подарунок виявився більш ніж вчасним – в лютневі морози діти позастуджувались, а новенький обігрівач допоміг створити вдома комфортні умови.

Сергійко з татом

Коли Сергійкові з Івано-Франківська було 4 роки, його маму позбавили батьківських прав і хлопчик залишився під опікою тата, який на той час змушений був їхати за кордон на заробітки. Хлопчика на той час батько залишає під опікою сестер-монахинь в «Містечку святого Миколая». Повернувшись, батько купив машину, влаштувався у службу таксі, щоб забезпечити нормальні умови для сина, але «старе авто» на жаль підвело, а грошей на ремонт не має. Зараз він працює в доставці меблів і їх комплектуванні. Через складне фінансове становище в трикімнатній квартирі, вони опалюють тільки одну кімнату та кухню. Придбання матраца та письмового стола з кріслом дозволило батькові організувати для сина повноцінний окремий куточок, де він зможе не лише вчитись, але й відпочивати.

Родина Марченко з Полтавщини

В родині Марченко з Полтавщини батько Віктор самостійно виховує двох дітей, Марію 4 років та Михайла 8 років. Рік тому померла від раку мама, батько, 67 років залишився сам на сам з дітьми. Хвороба мами потребувала значних коштів на лікування, після її смерті сім’я опинилася за межею бідності. Старшого хлопчика тато влаштував до інтернату, а молодшу дівчинку до садочку, щоб піти на роботу, оскільки пенсії катастрофічно не вистачало. Під час карантину, Михайла повернули в родину, яка потребувала значної допомоги, оскільки крім забезпечення продуктами, одягом та гігієнічними засобами, повністю не має комунікацій ( газу та світла). Придбані завдяки «Різдвяній свічці» матраци та комплекти ковдр і подушок стали для родини дуже потрібним дарунком.

Родина Дружко з Полтавщини

В родині Дружко з Полтавщини батько Сергій самостійно виховує четверо дітей, дівчинка 2007 р.н. та троє хлопців, 2008, 2009 років народження. Після смерті матері в 2015 році діти були передані до Михайлівської школи-інтернату. Під час карантину діти повернулися до тата. Родина дуже радіє придбаним в рамках проекту пральній машинці та мультиварці. Хлопці з цікавістю вивчають інструкцію нового кухонного «помічника», а батько радіє, що тепер прання стане простішим.

Антон зі Львова

Антону зі Львова 5 років, він привітний, старанний й вихований хлопчик, який завжди посміхається та радіє зустрічі з працівниками Карітасу. Крім Антона, у сім’ї є ще один син – підліток Іванко, який хворіє і потребує постійного нагляду. Через хворобу старшого брата, молодший росте справжньою опорою та помічником. Він готовий наглянути за Іваном, подбати про його комфорт та безпеку, коли мама займається хатніми справами чи шиє на замовлення задля додаткового заробітку. В рамках акції для Антона виготовили власний стіл з шафками, тепер в маленькій квартирі Антон матиме свій куток, де зможе вчитись і гратись.

Ми щиро вдячні за кожну пожертву, котра дарує посмішки дітям та вселяє надію в серця батьків. Ваша готовність ділитись світлом Різдва зробила трошки щасливішими 6 родин! Також дякуємо Інтернет-супермаркету Розетка за готовність підтримати Карітас України в наших благодійних проектах.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь