Image

Оберігаючи від ВІЛСНІДу

0 Comments

Карітас Донецьк оберігає від ВІЛСНІДу малолітніх дітей
01.06.2011
На запрошення Обласного центру для сімї і молоді нещодавно працівники Карітасу Донецьк провели тренінг на тему ВІЛСНІДу для батьків і вихователів дитячого садочку. Тренінг для такої категорії слухачів проводився вперше, і його

відвідало близько 20 осіб.  
 
В рамках даного заходу відбувся 2,5-годинний семінар, інтерактивні ігри, зворотній зв’язок у вигляді додаткових питань і відповідей, дискусія, роздача інформаційних матеріалів.

Кваліфіковані і досвідчені працівники Карітасу впродовж семи років працюють в Донецьку із сотнями хворих на СНІД людей, здійснюючи для них щоденний медичний догляд і опіку, відвідування, психоемоційну підтримку.

 
Також силами благодійного фонду надається масштабна консультативна підтримка осіб із ВІЛ-інфекцією і категорій людей, що входять до груп ризику. Завданням такої роботи є інформування про шляхи зараження небезпечними інфекціями, що передаються статевим шляхом, і ВІЛ-інфекцією. 

Невдовзі після проведення тренінгу в місцевому дитсадку адміністрація донецького Обласного центру для сімї і молоді звернулась в Карітас Донецьк із проханням продовжити співпрацю і проведести додаткові навчальні заходи на дану соціальну тему, що є дуже актуальною для сьогоденної України і, зокрема, східних регіонів.

 
Наступним місцем для проведення інформативно-консультативних семінарів на тему ВІЛСНІДу мають стати інтернати Київського і Калінінського району міста Донецьк. Також донецький Карітас просять долучитись до проведення літнього табору для дітей із кризових сімей в с. Ясіновате на Донеччині.

 

Categories: Новини

Залишити відповідь