У Львові обговорили нову програму реінтеграції українських мігранток

11.07.2011
29 червня в офісі Карітасу України відбулася зустріч з представниками партнерської організації Карітас Вуперталь, Німеччина, ? Елізабет Клірі та Агата Козловскі. Метою зустрічі було обговорення майбутнього проекту сприяння реінтеграції українок, які зазнали фізичного чи/та психологічного насильства в Німеччині до України. Проект, який обговорювався представниками Карітасу України і Карітасу Німеччини передбачатиме надання допомоги жінкам, які зазнали фізичного чи/та психологічного насильства в Німеччині як на території Німеччини, так і після їх повернення в Україні. Дана ініціатива стане можливою за підтримки Єврокомісії.

Європейська комісія є по своїй суті унікальною інституцією Європейського Союзу, основної функцією якої є фактично європейська інтеграція. Також Єврокомісія наглядає за тим, щоб не порушувались угоди, підтримує зовнішні відносини, вказує шляхи та перспективи розвитку країн-членів Євросоюзу і традиційно захищає інтереси малих держав-членів.

У всьому світі жінки складають половину усіх мігрантів і ця цифра щороку зростає, в Україні трудова міграція особливо має жіноче обличчя. Жінки-мігранти стикаються зі специфічними проблемами та небезпеками як в країнах походження, так і в країнах, куди вони емігрують.

Часто мігрантки стають об’єктом насильства (психологічного, фізичного, включаючи сексуальне.) Жінки, що зазнали насильства і хочуть повернутися назад на Батьківщину, потребують всебічних порад і супроводу в Німеччині та зв’язків з організаціями взаємодопомоги в країнах походження для налагодження стабільного життя в рідній країні.

За таких обставин Карітас спрямовує свою діяльність на допомогу та реінтеграцію українських мігранток, що мають бажання повернутись до України.