Image

Культурно-просвітницький захід

0 Comments


Земель багато –
рідний край один
03.11.2010
Любов до Батьківщини можна виховати лише національною культурою. На виховання патріотизму у молоді повинна бути спрямована співпраця державних та громадських організацій. До процесу патріотичного виховання молоді  повинні долучатися і освітні заклади.



29 жовтня працівники Карітасу Івано-Франківськ УГКЦ з освітянами Копачинської школи (Городенківський  район, Івано-Франківська область) провели культурно-просвітницьку зустріч для молоді: «І пам’ятай, якій землі Ти син! Земель багато – рідний край один».
Шкільне свято об’єднало кілька ідей: вшанування Пресвятої Богородиці як покровительки українського народу, відзначення дня створення ОУН-УПА і вшанування пам’яті жертв тоталітарних режимів. На святі також возвеличували жінку-українку, як берегиню свого роду, який є невід’ємною частиною цілого українського народу.
 
Найшановнішими гостями свята були підопічні Карітасу з «Клубу людей похилого віку «Надвечір» – члени Братства ОУН-УПА,  які в свій час боролися за національну ідею. За стародавнім звичаєм школярі зустрічали своїх гостей короваєм і сіллю – символами багатства, доброти та щедрості українського народу. 66-й річниці створення ОУН-УПА та Дню козацтва були присвячені маршова хода і стройові пісні учнів.
Небесне й могутнє заступництво прагне кожна людина, родина й народ. Український народ просив помочі, шукав допомоги у покрови Пречистої Діви Марії. Тому з-поміж релігійних свят українського церковного календаря завжди було та залишається свято Покрови Пресвятої Богородиці. Учні Копачинської школи співали пісні, читали вірші, присвячені Пресвятій Богородиці та Матері-Берегині, вшануванню і возвеличенню їх любові та заступництву.  Читали вірші і діти трудових мігрантів, якими опікується Карітас.

Захід був проведений завдяки програмі «Місце зустрічі – Діалог» Німецького Фонду «Пам’ять. Відповідальність. Майбутнє.». А працівники Карітасу Івано-Франківськ УГКЦ вже планують наступні заходи, присвячені національно-патріотичного та морально-етичного вихованню молоді.

Categories: Новини

Залишити відповідь