Image

Міжнародна взаємодія

0 Comments


Карітас допомагає ліквідовувати наслідки повені
06.08.2010
Працівники Карітасу Чехії навчили коломийських колег ліквідації наслідків повеней та подарували спецтехніку для надання кращої допомоги постраждалому населенню. Тепер Карітас Коломийсько-Чернівецької єпархії може надавати



мешканцям як психологічну підтримку так і допомагати у відновленні пошкодженого житла.

У травні та липні цього року на Прикарпатті повені нанесли шкоду мешканцям Чернівецької, Івано-Франківської областей.

 
Працівники Карітасу Чехії приїхали до Коломиї та привезли техніку, яка може ліквідувати наслідки повені оперативно та з найменшою шкодою. Нею можна знешкодити плісняву та грибок у мокрих після дощів оселях.
 
Співпраця між Карітасом Коломиї та Карітасом Чехії триває не першій день. Чехи вдало боряться із результатами природних стихій в себе на батьківщині. «Допомога повинна бути також професійною. Карітас Чехії навчився допомагати людям відновлювати стандарти життя, які були до природних катаклізмів», – розповідає ведучій гуманітарної місії Карітасу Чехії Ростислав Стройвус.
 
«Підтримка особливо актуальна після катаклізмів. Ми не здатні стримати стихію, проте здатні мінімізувати наслідки. Карітас Чехії успішно бореться із наслідками в себе і тому передають передовий досвід нам. Будуть передавати досвід психологічної допомоги, відновлення житлових будинків», – розповів про деталі співпраці директор Карітасу Коломийсько-Чернівецької єпархії Сергій Триф’як.
 
Карітас планує відвідати найбільш постраждалі сім’ї Коломиї, Чернівців та інших населених пунктів.
 
Відео-сюжет
 

Categories: Новини