Image

Опікуючись дітьми мігрантів

0 Comments

На Волині відкрито соціальний центр для дітей трудових мігрантів
13.06.2011
На початку червня у м. Нововолинськ Волинської області відбулося урочисте відкриття дитячого соціального центру для дітей трудових мігрантів.

Засновником є місцевий осередок Карітасу, що розпочав свою роботу в даному регіоні у лютому минулого року.

Соціально-молодіжний центр опікується нині близько 120 дітьми і підлітками, батьки яких перебувають на заробітках за кордоном. Явище так званого соціального сирітства є дуже актуальним в Україні, адже масштаби трудової міграції досі залишаються одними з найвищих у Європі, і державна влада не вживає суттєвих заходів задля зміни даного стану речей.
 
За різними підрахунками експертів, в еміграції нині перебуває від 2 до 5 мільйонів українців.
Внаслідок трудової міграції велика кількість дітей залишаються на опікунстві родичів, пристарілих людей чи сторонніх осіб. Такі діти позбуваються батьківського виховання, належного спілкування, тепла й любові.
У відповідь на дану проблему Карітас України спрямовує свою діяльність на опіку дітьми трудових мігрантів.
 
Працівники Карітасу – професійні психологи, педагоги, соціальні працівники і духовні наставники – сприяють розвитку дітей і підлітків, проводять із ними дозвілля, допомагають із успішністю в шкільному навчанні, організовують індивідуальні і групові заняття, перегляд та обговорення фільмів, рекреаційний відпочинок та екскурсії.

Соціально-молодіжний центр у Нововолинську працює з вересня 2010 року. В його подальших планах – продовження і урізноманітнення методів роботи із дітьми, чиї батьки перебувають за кордоном, проведення спеціальної роботи з їх родичами, залучення до роботи соціального центру волонтерів. Також відбувається постійне підвищення кваліфікації працівників.

На урочистому відкритті дитячого центру були присутні єпископ Луцького екзархату Кир Йосафат Говера, представники місцевої влади і бізнесу. Їх підтримка і фінансове сприяння роботі  Карітасу дозволяють як у повсякденній роботі, так і в організаційному розвитку і розширенні поля діяльності.

 
«Ми раді, що в м. Нововолинськ з’явився, зміцнюється і збільшує масштаби роботи Карітас. Їх робота є соціально значущою і підкріплює дії влади в напрямку здійснення соціального захисту потребуючих категорій населення. Міська влада радо підтримує і підтримуватиме їх ініціативи, плани і діяльність», – сказав заступник міського голови Сиротюк Ю. І.

Найближчою ж подією, на яку з нетерпінням очікують і діти, і працівники соціального центру – це літні відпочинкові табори на озері Свитязь (Волинська область, Шацькі озера), що розпочнуться 13 червня.
 

Categories: Новини

Залишити відповідь