Image

Співробітники Карітасу на конференції представили досвід соціальної роботи

0 Comments


 
Карітас України – потенційний партнер для поширення мобільної роботи
03.07.2009
В Житомирі відбулася конференція «Мобільна робота з молоддю». Активну участь у конференції взяли представники регіональних організацій Карітас, які виконують проекти для



дітей та молоді у важких життєвих ситуаціях.
 
Організаторами конференції виступили Університет «Україна» (Житомир), організація Євро клуб (Житомир) та Міжнародна спілка мобільної роботи з молоддю (Штудгарт, Німеччина).
 
Ціллю конференції було поширити інформацію про нову форму роботи з асоціальною молоддю – мобільну роботу та обговорити шанси на впровадження її в Україні.
 
Під час конференції учасники ознайомились із історією формування нової форми роботи з молоддю, яку активно використовують у європейський країнах, зокрема у Німеччині, основними засадами Мобільної роботи із молоддю, загальною концепцією. Із доповіддю виступив засновник Міжнародної спілки мобільної роботи з молоддю професор Вальтер Шпехт.
З боку Карітасу України у конференції  брали участь: Зоряна Лукавенька – національний координатор проектів для дітей та молоді, Тамара Глущенко – психолог з Києва, соціальний педагог Ольга Хілько з Тернопіля, Тетяна Бусько – представник Карітасу Соснівка, координатори проекту «Допомогти дітям вулиці» (Любов  Пантелик – Донецьк, Ольга Гладка – Тернопіль, Леся Дорош – Івано-Франківськ, Леся Болехівська – Коломия, Віталій Герасимів – Львів).

Співробітники Карітасу представили власний багаторічний досвід соціальної роботи з дітьми вулиці та дітьми трудових мігрантів. Розповісти про досягнення і труднощі роботи в кожному окремому  місті. Всі учасники конференції отримали посібник – Концепція мобільної роботи з молоддю на прикладі Російської Федерації.

 
Окрім того, професор Вальтер Шпезт зазначив, що Карітас Україна є цікавим для Міжнародної спілки мобільної роботи з молоддю (ISMO) як потенційний партнер для поширення мобільної роботи в Україні, оскільки Карітас України практично активно займається соціальною роботою з дітьми та молоддю, а також є всеукраїнською організацією, яка провадить діяльність у багатьох областях України.

Categories: Новини

Залишити відповідь