Львівські фотороботи були відзначені в Донецьку на фотоконкурсі “Зажигай» без цигарок»

07.02.12
Іноді одне вдале фото може сказати набагато більше, ніж 1000 слів! Мова фотографії універсальна і зрозуміла у всіх точках земної кулі.

Саме тому для популяризації здорового способу життя та пропаганди відмови від куріння в Донецьку пройшов фотоконкурс “Зажигай» без сигарет!». Організаторами конкурсу виступили Управління у справах сім’ї, молоді та міжнародних зв’язків Донецької міськради і Донецький міський молодіжний центр.

Учасники студії «Сто талантів», що діє при Карітасі в м. Броди (Львівська область) в рамках проекту «Соціальна та психологічна підтримка дітей трудових мігрантів», долучились до участі у конкурсі. Стимулом до участі в конкурсі став цикл профілактичних бесід та тренінгів «Моє життя без шкідливих звичок» проведений напередодні.

«Метою даної програми було: сприяти формуванню відповідальності за власне здоров’я у підлітків та молоді, засвоєнню зразків нормативної поведінки. Завжди особливо приємно і цінно заохочувати молодь до накопичення знань, визначення цінностей і формування життєвої позиції, поширювати серед них якісні знання про здоров’я» – говорить Оксана Лотоцька, координатор проекту «Соціальна та психологічна підтримка дітей трудових мігрантів» у Бродах.

Оголошення конкурсу стало чудовою нагодою закріпити отримані знання та проявити свою фантазію і творчі здібності. В нагоді стало і захоплення художнім фото і Оксани Лотоцької, – цілий тиждень діти, якими опікується місцевий Карітас, на чолі з керівником проекту вправлялись у фотомайстерності. Результат перевершив сподівання – діти вибороли третє місце у фотоконкурсі в Донецьку і отримали спеціальний приз.