Image

Наметовий табір “Вперед і вгору” оздоровив підлітків з Вінницької області, що потребують соціального і психологічного захисту

0 Comments

 

04.07.12
Чи можна змінитися за 12 днів? Можна, якщо дуже захотіти та створити для цього відповідні умови. Часто для того, щоб чогось досягнути, потрібно вийти за рамки звичного комфорту. Саме це і відбувалося в наметовому таборі для підлітків “Вперед і вгору”, організованого Вінницькою обласною правозахисною організацією “Джерело надії” та Міською молодіжною організацією “Станиця Вінниця Пласту – Національної скаутської організації України” за фінансової підтримки Міжнародної організації з міграції та Хмельницького обласного благодійного фонду Карітас.

Похвилинно розписаний графік дня став умовою для реорганізації свого часу у дітей. Виконання всіх видів робіт, які необхідні для таборового життя, дало можливість підліткам отримати навички виживання в природних умовах, які надалі знадобляться їм і у повсякденному житті, ? кажуть у Карітасі. Різноманітні майстер-класи, де діти вчилися руками створювати різні вироби ? це прояви їх творчості та отримання нових видів інтересів та хоббі у житті. Здивувало те, що мандали, орігамі, фенічки та інші вироби з однаковою зацікавленістю та акуратністю вчились виготовляти як дівчата, так і хлопці.

 

Рухливі ігри, спортивні змагання, квести, інтелектуальні та творчі ігри, різні оздоровчі заходи наповнювали різноманіттям табірне життя та не залишали місця для нудьги. Діти набралися сил та наснаги, розкрили свої можливості, підняли внутрішній потенціал та самооцінку і, що головне, навчилися працювати в команді.

Особливо важливими були психологічні тренінги, що проводились кожного дня по темам: ефективне спілкування, підняття самооцінки, відпрацювання навиків впевненої поведінки, уникання і розв’язання конфліктів, вміння виходити із стресових ситуацій, постановка цілей та їх досягнення, розвиток творчості та креативності. Кожного разу підлітки, які були відібрані із кризових сімей, розкривали себе, вчилися не боятися висловлюватися, проявляти та бачити різні грані своєї особистості, отримувати радість та задоволення від кожного відкриття в собі та власних досягнень.

«Особливої уваги заслуговували вечірні програми, коли після яскравого, насиченого дня всі збирались навколо великого вогнища, співали пісні в колі друзів, ставили театральні сценки та грали в цікаві ігри.

Організатори наметового табору “Вперед і вгору” вкотре підтвердили істину: любов та справжня зацікавленість у дитині, індивідуальний підхід до неї з метою розкриття її неповторних сильних сторін творять неймовірні чудеса», ? каже Дмитро Лисий, соціальний працівник хмельницького Карітасу.

Categories: Новини

Залишити відповідь