У Тернополі Карітас надав продуктові подарунки понад 150 потребуючих людей

14.11.12, Тернопіль
У місцевому Карітасі впродовж багатьох років, окрім основних програм, діє багато малих благодійних проектів. Це і подарунки на різдвяні та великодні свята, допомога потребуючим дітям і сиротам до свята Миколая, акція «Шкільний портфелик», «Різдвяна свічка» та інші.

Адресу Тернопільського благодійного фонду Карітас знає чимало людей, які не мають належного соціального захисту, діти-сироти та безпритульні. Тут вони отримують гарячі обіди, продуктові набори, психологічну та інформаційну підтримку, а безпритульні діти, сироти та діти з багатодітних і малозабезпечених сімей ? ще й одяг і взуття.

На початку листопада завдяки приватним благодійникам у рамках акції «Дари щедрої осені» продуктові пакунки отримали понад 150 потребуючих людей з Тернопільщини. Таку акцію в місцевому Карітасі проводять щороку. Цьогоріч вдалося зібрати більше коштів і продуктів, ? відтак більше людей отримали допомогу.

40-річна Ірина, яка отримала того дня благодійну допомогу, каже: “Мені дуже важко жити, дочка безробітна, а я вже немічна. Самі виховуємо онука. Нам дуже важко. Я Богу дякую і Вам за те, що Ви допомагаєте, бо нам дійсно дуже важко жити. Я на ліки навіть не маю грошей. Вчора почула по телевізору про Карітасу і прийшла ось недарма”.

Отримали пакунки з овочами та крупами і люди, яким допомагає проект “Домашня опіка”. Сьогодні він опікується більше як півсотнею людей похилого віку. Більшість із них не можуть ходити, тому працівники тернопільського Карітасу привезли пакунки їм додому.

До акції «Дари щедрої осені» долучилися також священики Тернопільсько-Зборівської Архиєпархії. Спільно зі сприянням приватних благодійників і роботою Карітасу допомогу отримали десятки потребуючих людей, зокрема підопічні благодійної їдальні і дитячого будинку «Пресвята родина». Господь знає ім’я кожного, хто робить добро, і винагороджує їх сповна, ? кажуть у Тернопільському Карітасі.

«Ми приймаємо усіх благодійників, і тих, хто жертвують великі суми, і тих, хто може дати мало, але має таке бажання. Основне, ? щоби людина мала відкрите серце до того, що вона робить, бо добро завжди повертається. Благодійність не обов’язково передбачає фінансову допомогу ? часом це інші ресурси, як час, матеріальна допомога, певні послуги», ? каже директор Карітасу у Тернополі о. Андрій Марчук.

Відеорепортаж про акцію можна переглянути тут.