Image

Психологічні консультації для наших бенефіціарів у буферній зоні

0 Comments

Цього тижня мобільна бригада Карітас Донецьк у м. Дніпро здійснила ряд домашніх візитів до найбільш потребуючих мешканців м. Попасна Сєвєродонецького району, яке знаходиться в зоні 0-5 км від лінії ведення бойових дій в Луганській області.

Під час відвідування психологи проекту спілкувались з тими бенефіціарами, які вже отримали медичні ваучери та потребують психоемоційної підтримки. Через те, що деякі бенефіціари є маломобільними, вони відчувають нестачу живого спілкування. Тому подібні візити для них завжди є приємною подією та дуже позитивно впливають на їх емоційний стан.

Також був здійснений груповий захід з психологічної підтримки для бенефіціарів смт. Комишуваха Сєвєродонецького району, який знаходиться в зоні 0-5 км від лінії ведення бойових дій в Луганській області. Учасники заходу дізналися, які канали почуттів вони використовують при тривожних станах та як це може допомогти. Також були продемонстровані практичні вправи для зняття м’язової напруги, що дозволить людям самостійно регулювати свій емоційний стан.

Допомога надається в рамках проекту «Багатосекторальна гуманітарна допомога у грошовій, натуральній формі, послуг і ваучерів для покриття базових потреб, продовольчої безпеки, фізичного і психічного здоров’я та підготовки до зимування постраждалих від конфлікту осіб на сході України», 2021-2023 рр.

Паливним партнером виїзду мобільної бригади виступила мережа АЗК«Parallel» в рамках проекту «Авто Добра».

У період розповсюдження COVID 19, працівники мобільних бригад дотримуються підвищених заходів захисту та особистої безпеки, щоб уникнути можливого інфікування та не наражати на небезпеку бенефіціарів, тому працюють за новими протоколами.

Проект здійснюється при підтримці Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччини (GMFA).


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь