Представники Карітасу взяли участь у загальноукраїнській прощі до Зарваниці

У ніч на 15 липня 2018 року відбулась багатотисячна хода паломників із запаленими свічками від парафіяльного храму Зарваниці до місця появи Богородиці. Цьогорічна всеукраїнська проща була присвячена 1030-річчю Хрещення Русі-України.

Процесію очолив Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Святослав та Кардинал Ґвалтьєро Бассетті, голова Єпископської Конференції Італії.

Головна святиня Духовного центру у Зарваниці – чудотворна ікона Зарваницької Божої Матері, біля якої зафіксовано численні факти зцілень. Вона зберігається нині у храмі Пресвятої Трійці, збудованому ще у 1754 році.  Крім церкви Св. Трійці, на західній околиці села зведено величний собор Зарваницької Божої Матері, який може вмістити понад 1500 прочан.

Традиційно у загальнонаціональній прощі до Марійського Духовного Центру «Зарваниця» взяли участь працівники Карітасу Тернопіль.

В рамках прощі відбулися літургії, зустріч патріарха УГКЦ Святослава із молоддю, похід зі свічками, хресна дорога, духовно-мистецькі заходи тощо.

Багато паломників йшли пішки в тому числі і директор Карітасу Тернопіль о.Андрій Марчук з працівниками та дітьми з проекту «Мобільна робота з молоддю».

Під час прощі на локації Карітасу Тернопіль для прочан були заготовлені: чай, кава, випічка власного виробництва, комплексні обіди, а також, надавалась безкоштовна медична допомога

14-15 липня представники та бенефіціари Карітасу Краматорськ також мали можливість засвідчити свою віру та помолитись до Пресвятої Богородиці за мир в Україні, а головне висловити свою вдячність їй та Богові за всі блага.

«Це наша перша паломницька поїздка. Тут благодать, Бог і нічого не заважає. Збагатились духовно, будемо згадувати цю зустріч», – ділиться своїми думками Інна, бенефіціарка Карітасу.

«Ми під великим враженням від поїздки. Нам не завадив молитися дощ, який ішов всі ці дні. Ми сподіваємось, що іще приїдемо на Всеукраїнську Прощу до Зарваниці», – коментує свій візит до святині Олена з Краматорська.

Дорогою до Зарваниці краматорські паломники гостювали у сестер монахинь Згромадження Воплоченого Слова.

Сестри провели гостям екскурсії по монастирях свого Згромадження; присутні спільно помолились в церкві Кирила та Методія й почули пізнавальну історію цього храму.

Також представники Карітасу Краматорськ відвідали Етнографічний музей та музей Підпільної Греко-Католицької церкви в с. Фітьків.

«Ми щиро вдячні за цей екскурс в світ історії нашої України, церкви. Особисто я, згадала своє дитинство, бабусині вишиті сорочки, котрі вона одягала та зберігала, навіть після переїзду із Західної частини України на Східну», – розповідає координатор проекту «Об’єднуючи людей заради миру» Ірина Яблінська.

Паломники Краматорська вдячні Карітасу Івано-Франківськ за чудову екскурсію по їхньому офісу, а Карітасу Тернопіль – за гостинність, чай та смаколики в Зарваниці.