Image

Піврічний звіт проекту “Зміцнення соціальної згуртованності” в Станиці Сєвєродонецьк

0 Comments

Тільки з приходом «Карітас» в смт Борівське, соціальні об’єкти селища почали налагоджувати контакти та співпрацювати. Це значуще для всіх: і для громади, а особливо, для молоді.

Смт Борівське з населенням 6500 осіб, але місця згуртування немає. З приходом Карітасу розпочались громадські слухання, громада навчилася ставити питання владі, писати звернення. «Центр Карітас» – це єдине місце, де громада хоче збиратись, де їх чують. Іншого місця зборів в такому великому селищі не існує. В смт Борівське молодь «Молодіжного центру «Твій вибір», який діє при підтримці КарітасуУкраїни прагне та діє в напрямку згуртованості громади, привертає увагу молоді села до проблеми громади. Та вже зробили важливий крок до рішення проблем – створили Молодіжну раду при Борівській селищній раді.

В с. Боброве, взагалі відсутні якісь громадські і соціальні об’єкти, окрім Карітасу. Де громада зрозуміла, що можна вести діалог з владою – і їх почують, де можна отримати медичну, психологічну, соціальну, юридичну консультацію. Де можна дізнатись всі новини та поспілкуватись. «Центр соціальної згуртованості та самоорганізації громади» с. Боброве – наче рідний дім для громади. Як кажуть жителі цього села: «Ми б і жили в нашому Центрі». З приходом Карітасу село Боброве «оживає»: громада повірила у свою спроможність та прагне змінити якість життя у селі на краще. Наш «Центр» залишається єдиним соціальним об’єктом та надією жителів с. Боброве.

В м. Сєвєродонецьк активно діє «Регіональний молодіжний Центр», при підтримці Карітасу України. Впродовж звітного періоду, на базі «Центру» відбувся дводенний тренінг, молодіжні тематичні заходи. Також показово те, що активна молодь з «Регіонального молодіжного Центру» прагне до змін, та спробувала власні сили – взяла участь у конкурсі міні-грантів в рамках програми «Розвиток волонтерства в громадах», що проводить Львівська Освітня Фундація та отримала підтримку.

Categories: News | Новини

Залишити відповідь