Image

Підопічні Карітасу стали учасниками глобальної соціальної ініціативи EPAM еKids

0 Comments

Завдяки соціальній ініціативі eKids IT-компанії EPAM хлопці та дівчата з Благодійного фонду «Карітас Донецьк» у м. Дніпро отримали можливість взяти участь у пілотному проекті, який дозволить їм відвідувати курси з сучасних ІТ-технологій і навчатися базових принципів технологічної грамотності.

Глобальна соціальна ініціатива EPAM еKids із навчання школярів основам програмування реалізується більш ніж у 14 країнах світу.

В Україні проект охоплює 5 міст: Київ, Львів, Харків, Дніпро та Вінниця. 336 українських школярів протягом трьох місяців будуть навчатися програмуванню з EPAM. Серед них – і наші діти.

Вже на першому занятті професійні тренери-волонтери (а їх у EPAM 111 осіб) знайомили дітей з мовою програмування Python, основами веб-програмування та технологією Java.

Заняття проводяться в ігровому форматі. А далі буде ще цікавіше! Діти будуть вчитися створювати мультики, ігри та інформаційні проекти, тобто, навчатися серйозним дорослим речам, граючи.

«Мене тішить, що кожного року наша освітня ініціатива еKids в Україні набирає обертів. Це означає, що ми обрали вірний напрямок у соціальній діяльності. Я безмежно вдячний кожному нашому волонтеру, який ґрунтовно готується до навчання та проводить свої вихідні із питливими до знань школярами. Як відповідальний бізнес, ми розуміємо, що інвестиції в освіту дітей – це інвестиції у розвиток усієї країни», – зазначив Юрій Антонюк, Голова ЕРАМ Ukraine.

Щира подяка нашим друзям з EPAMUkraine, адже вони, як і ми, впевнені, що інвестиції в освіту – то інвестиції у майбутнє країни.

Categories: Новини

Залишити відповідь