Медичні фахівці Карітасу зустрілись для обміну досвідом та навчання

25 липня цього року у місті Святогірськ відбулася зустріч медиків в рамках проекту «Забезпечення базових потреб особливо вразливих людей, що постраждали внаслідок конфлікту в Україні 2018-2019 рр».

Присутні мали можливість поспілкуватись по скайпу та отримати консультацію від Тимофія Бадікова, голови правління ГО «Батьки за вакцинацію» та ГО «Платформа Здоров’я», члена ГО «Пацієнти України» та заступника голови Громадської ради при МОЗ України.

На зустрічі обговорювалась наступна інформація:

– передумови медичних реформ, як змінилась система охорони здоров’я;

– лікар – ФОП, чому лікарю первинної ланки варто організувати власну практику;

– нова система фінансування: коефіцієнти та бонуси за надання медичних послуг;

– ефективне юридичне супроводження процесу організації власної справи – як зареєструвати ФОП та отримати ліцензію;

– практичні навички. Де лікарю первинної ланки можна безкоштовно отримати експертну консультаційну підтримку та можливості онлайн-навчання.

«В дружній атмосфері медичні команди мали можливість обговорити виклики в своїй роботі; проблеми, які виникають в буферній зоні з медичною допомогою та забезпеченням ліками, а також діагностичними послугами потребуючих. Присутні також поділились реальними кейсами роботи з бенефіціарами та отримали необхідні знання про реформу ОЗ, створення ФОП для сімейних лікарів, що дозволить краще розуміти та планувати нові проекти», –прокоментував подію Юрій Наконечний, менеджер медичних проектів Карітасу України.

Карітас України дякує пану Тимофію Бадікову за співпрацю та допомогу в консультуванні наших локальних працівників!