Image

Київський Карітас взяв участь у благодійному фестивалі «Мама+Я» в Дніпропетровську

0 Comments


27.09.2011
Фестиваль «Мама+Я» проводиться щорічно, починаючи з 2007-го року, силами меценатів і волонтерів. У нинішньому році фестиваль проходить за підтримки мера Дніпропетровська Івана Куліченка. Учасниками фестивалю в 2011 році стали 187 прийомних сімей та вихованці понад 40 інтернатних установ, загалом ? понад 4000 діей.

Ціллю проведення фестивалю є привернення уваги громадськості і бізнес-середовища до соціальної проблеми сирітства, реалізація програм допомоги і підтримки вихованців дитячих будинків і дітей з особливими потребами.



«Вперше ми запросили до участі і відвідання фестивалю всі прийомні сімї Дніпропетровська і області, і таких вже є близько 300. Таким чином ми хочемо знову і знову підкреслити про необхідність опіки нашим дітьми, ? а отже майбутнім, ? необхідність зміцнення сімейних форм виховання, таких як усиновлення, піклування, опікунство», ? говорить засновниця фестивалю «Мама + Я» Наталія Сивак.

В рамках фестивалю 12 вересня відбувся круглий стіл, мета якого – вирішення низки завдань, пов’язаних з підтримкою прийомних сімей та іншими формами благодійної допомоги. Також мали місце проведення дитячого творчого конкурсу, майстер-класів, футбольного матчу, виставки-ярмарки робіт вихованців прийомних сімей і дітей із дитячих будинків, консультації для прийомних батьків спеціалістами соціальної служби, розважальна програма, пригощання і подарунки для учасників фестивалю.

Допомогу у вигляді забезпечення фестивалю в Дніпропетровську солодощами і подарунками надав Карітас Київ. Саме ця організація Карітасу нещодавно налагодила успішну співпрацю із великою корпорацією-лідером на ринку харчових продуктів України. Приємно, коли українські підприємства, заможні громадяни і можновладці долучаються до благодійності, усвідомлюючи відповідальність і доброту до оточуючих людей з уразливих категорій населення.

Відтак київський Карітас став співучасником фестивалю «Мама+Я» і виявив своє бажання надати сприяти організації і проведенню заходу.

Відеорепортаж про фестиваль: тут.
Фотозвіт фестивалю можна переглянути тут.

Categories: Новини

Залишити відповідь