У Тернополі охрестили дитину молодого подружжя підопічних Карітасу з числа «вуличної молоді»

14.12.12, Тернопіль
На днях у Тернопільському Карітасі відбулася приємна подія. Хрестили немовля підопічних, котрі раніше належали до категорії «діти вулиці». Ще зовсім недавно обоє молодих батьків пережили чимало труднощів і поневірянь життя на вулиці. Сьогодні ж це новостворена радісна сім‘я, з іншими вже переживаннями ? як забезпечити і виростити маля, як встигнути усе і не забути про найважливіше.

У дівчини батьки зловживали алкоголем, приблизно з 9-річного віку вона перебувала в інтернаті, і звідти постійно втікала на вулицю. Згодом обоє батьків померли. Старший брат дівчини не прийняв її додому. Він проживав там із своєю сім‘єю, і не впустив навіть на поріг.

Батькові похресниці теж не поталанило. Його мати виїхала за кордон і пропала безвісти.

А вітчим в стані алкогольного сп’яніння згорів у їхньому власному будинку. Відтак молодий батько залишився без родини та житла.

«Може здаватися, що ці молоді люди не мають доброго прикладу для створення здорової сім‘ї. Але якщо глянути з іншого боку, ? у них була достатня мотивація до змін, адже жоден не хотів повторити приклад своїх батьків. Тому з допомогою наших працівників їм вдалося подолати вже чималу кількість проблем, і подарувати життя новій людині», ? розповідає Оля Хілько, соціальний працівник Карітасу у Тернополі.

Сьогодні молоде подружжя винаймає житло, батько немовлятки влаштувався на роботу. Сім’я колишніх «вуличних дітей» вже здатна самостійно вирішувати певні проблеми і знають, що в будь-який момент можуть звернутися до Карітасу по допомогу чи підтримку.

Хрестини провів директор місцевого Карітасу о. Андрій Марчук та його заступник о. Роман Загородній. Хресною мамою для своєї дитини молоде подружжя обрало працівницю благодійного фонду. За роки знайомства з Карітасом вони встигли стоваришуватись і полюбити п. Наталю, що працює із людьми похилого віку.

Сподіваємося, що супровід працівників проекту по роботі із потребуючими дітьми і молоддю, підтримка хресних батьків та духовна опіка священиків буде добрим підґрунтям для розвитку молодої сім?ї, а також допоможе у вихованні дитини.

Молода матір каже, що найважливіше для них ? відчуття, що вони не самотні. Завжди поруч є рука, яка їм допоможе або бодай підтримає. Завжди є віра, що завтра буде краще за вчора, що всі проблеми стають гарними уроками.

*на прохання молодого подружжя їх імена в тексті упущено.