Image

Виставка «Світ без насильства» зібрала юні таланти Дрогобиччини

0 Comments

20.10.11
Цими днями завершився конкурс дитячих малюнків на тему «Світ без насильства», який проводився Дрогобицьким Карітасом в рамках реалізації проекту по протидії торгівлі людьми.

Виставка цих дитячих робіт проходила в Палаці Мистецтв міста Дрогобич на Львівщині кожного дня. Захід зібрав чимало відвідувачів, пошановувачів мистецтва, які мали можливість ознайомитися з творчістю своїх юних земляків, побачити, що для них означає світ, в якому немає місця насильству та відчути мир і благодать, що виражають ці художні роботи.

І ось настав чи не найочікуваніший момент кожного конкурсу ? визначення та нагородження переможців. Всі учасники з трепетом в душі чекали початку заходу. Кожен сподівався на свою перемогу. Ще минулої п’ятниці компетентне в мистецьких питаннях журі визначило найкращих.

На початку нагородження фіналістів конкурсу організаторка Галина Яджак повідомила: «Дуже нелегко було сказати, чиї роботи найкращі. Багато робіт, різні стилі виконання, але видно, що всі діти дуже старалися і хотіли зробити все якнайкраще! Крім основних призових місць ми визначили ще й додаткові треті місця, бо, на думку членів журі, ці роботи також були варті перемоги».

Директор Карітасу Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ о. Ігор Козанкевич у своєму привітальному для учасників конкурсу та гостей виставки слові зачепив тему насильства. Звертаючись до дітей отець Ігор сказав: «Можливо, у вашому віці не всі знають, що таке насильство. На щастя.

Але частина дітей терпить знущання батьків, що зловживають алкоголем та наркотиками, в школах у відносинах між дітьми теж трапляються моменти насильства. Ці ваші малюнки – це кроки до змін. Не забувайте, що Господь Бог є з Вами. Якщо звертатимемося до нього, то насильства або не буде зовсім, або буде його мало. Ви в силі змінити цей світ!».

В номінації “Роботи школярів віком від 8 до 12 років” переможцями стали: І місце – Вікторія Грища, ІІ місце – Остап Чапля, ІІІ місце – Віталій Кравчук. Додаткові треті місця отримали: Марта Книжатко, Діана Грицай, Арсен Крижанівський, Марта Кагуй, Басараб Віталія.
В номінації “Роботи школярів віком від 13 до16 років” перемогли: І місце – Марта Сея, ІІ місце – Лілія Івасенко, ІІІ місце – Анастасія Василиків, Додаткові треті місця отримали: Марта Мартишин, Галина Луців, Ольга Янишин.

Переможці отримали заслужені призи – МР3-плеєри, флешки та сертифікати на придбання канцтоварів, а також грамоти за участь у конкурсі.

За оригінальність та виявлення креативності у виконанні своїх робіт подякою та призами нагороджені були: Христина Коваль, Карп’як Дмитро, Анастасія Богушевська, Марія Матвіїшин. Інші учасники конкурсу теж не залишилися без уваги. Кожен з них отримав грамоту за участь та заохочувальні призи, щоб розвивати свої таланти для наступних конкурсів.

Виставка ще на деякий час залишається в Палаці мистецтв. У вас ще є час її відвідати, – кажуть організатори!

Categories: Новини

Залишити відповідь