Image

Карітас запускає новий проект з водопостачання у зоні бойових дій

0 Comments

В Україні проблема з якістю питної води та з її постачанням.

За підрахунками експертів, сума коштів, яка потрібна для реконструкції підприємств водопостачання та водовідведення, аби українці могли пити воду просто з крану, становить близько 40 млрд доларів.

Чи йдеться в цьому дослідженні про маленькі населені пункти на лінії фронту на сході? Адже там ситуація з водою гірша, ніж у великих містах мирної України.

Саме тому Карітас України розпочав минулого року великий «водяний» проект. Мета проекту – забезпечити людей, що живуть в зоні конфлікту, питною водою.

Минулого року в якості пілотного проекту Карітас Маріуполь розпочав роботи з пошуку підземних джерел води та облаштування бюветів в двох селищах буферної зони Донецької області.

Цього року Caritas Internationalis знайшов гроші та фінансово підтримав проект, який дозволить забезпечити доступ до питної води більшій кількості людей.

Отже Карітас України разом з Карітасом Маріуполь запускають проект «Ukraine. Emergency response to the crisis». До кінця року команда Карітасу Маріуполь планує вирішити проблеми водопостачання у щонайменше 5 населених пунктах, що знаходяться у зоні бойових дій на Донеччині та Луганщині.

Маючи досвід допомоги у кризових ситуаціях пошкодження водогонів у наслідок обстрілів, Карітас закладає до проекту гроші й на таку «ургентну» допомогу. У разі аварійних ситуацій з водопостачанням команда Карітасу Маріуполь долучатиметься до негайного забезпечення питною водою мешканців постраждалих населених пунктів. Загалом на проект «Ukraine. Emergency response to the crisis» планується витратити близько 250 тисяч євро.

Categories: News | Новини

Залишити відповідь