Image

Карітас став першим благодійним фондом в Україні, що отримав Почесну відзнаку ім. Богдана та Варвари Ханенків

0 Comments

23 січня 2019 року, в прес-залі Національного інформаційного агентства «Укрінформ», відбулась фахова дискусія «Оцінка розвитку доброчинності в Україні у 2018 році».

Під час дискусії експерти обговорили підсумки громадського опитування «Зелена книга української доброчинності 2018». Дослідження підготовлено на базі національного експертного опитування «Стан розвитку доброчинності в Україні – 2018», проведеного Асоціацією благодійників України у партнерстві з Молодіжною агенцією «НОВІ» та спільно з Ресурсним центром «Гурт».

В опитуванні взяли участь експерти в різних сферах благодійності, волонтерства, корпоративної соціальної відповідальності, державні і громадські діячі, журналісти, науковці, викладачі, студенти ВИШів з усієї України.

«Мені здається, що в Україні благодійники вже дозріли до того рівня, щоб викликати до себе на слухання представників уряду чи державних структур, і питатись, куди, наприклад, поділись гроші, які були передбачені, чому не відбуваються ті чи інші зміни в законодавстві…Фактично, ми маємо достатньо розрізнених потужних гравців в суспільстві, єдине, чого ми не маємо – це спільної консолідованої позиції. Я думаю, що на основі питань, які викристалізувало це дослідження, ми можемо рухатись далі всі разом. Дуже вдячна за цей стіл, який зібрав нас, це має бути відправною точкою наших об’єднавчих зусиль», – висловила свою думку щодо результатів дослідження Дзвенислава Чайківська, Генеральний секретар Карітасу України.

Завершальним етапом дискусії стало вручення нової Всеукраїнської нагороди – «Почесної відзнаки імені Богдана та Варвари Ханенків». Нагороду було створено до 170 річниці з дня народження Богдана Івановича Ханенка (1849–1917) – славетного українського промисловця, колекціонера, мецената, державного діяча, члена Київського товариства старожитностей і мистецтв, за ініціативи Асоціації благодійників у партнерстві з МБФ «Українська родина» (проект «Друзі Ангелів»), виробник ТМ «Фабрика Ангелів».

«Ми ініціювали і цього року вперше нагороджуємо переможців такою відзнакою. Це є ангел-витинанка, оздоблений в техніці бурштинової мозаїки з використанням бурштину і смальти. Ангел, який зображений на цій нагороді є фрагментом давньої фрески, що знаходиться в Михайлівському соборі Видубицького монастиря», – зазначила виконавчий директор Асоціації благодійників України Оксана Лобко.

Почесна відзнака представлена двома номінаціями: «Доброчинець – фізична особа» та «Доброчинець – організація, спільнота». За результатами підрахунку дійсних анкет Громадською радою із вручення Почесної відзнаки Переможцем у номінації «Доброчинець – фізична особа» визнано: Сергія Притулу – 1 місце (21% голосів). Лауреатами у номінації «Доброчинець – фізична особа» стали: Анжеліка Рудницька – 2 місце (18% голосів) та Віталій Дейнега – 3 місце (14% голосів).

Переможцем у номінації «Доброчинець – організація, спільнота» визнано: МБФ «Карітас України» – 1 місце (21% голосів). Лауреатами у номінації «Доброчинець – організація, спільнота» стали: МБФ «Українська біржа благодійності» – 2 місце (18% голосів) та БФ «Повернись живим» – 3 місце (15% голосів).

Нагороджував переможців співак, волонтер, та член Наглядової ради Національного конкурсу «Благодійна Україна» Сергій Фоменко.

«Для мене велика честь отримати відзнаку імені родини Ханенків. Це та родина, яка зв’язує нас з благодійними традиціями віків, давніми традиціями, які ми хочемо відродити, які через політичні події та історію були втрачені», – прокоментував отримання почесної нагороди Андрій Васькович, Президент Карітасу України.

Варто наголосити, що Карітас став кращою благодійною організацією серед 188 організацій-претендентів, як увійшли до опитування. Детальніше читайте на сайті Асоціації Благодійників України.

Categories: Новини

Залишити відповідь