Image

Карітас України розповсюдить 285 тонн німецької і польської гуманітарної допомоги серед вимушених переселенців

0 Comments

22.06.2015, Україна
Нещодавно Карітас України спрямував понад 285 тонн німецької і польської гуманітарної допомоги до Запоріжжя, Харкова та Дніпропетровська. У вантажі набори з продуктів харчування і гігієнічних засобів для 6800 вимушених переселенців від уряду Німеччини та для 4300 осіб від польського уряду.

Гуманітарний вантаж спрямований для покриття базових потреб вимушених переселенців, які знайшли притулок в Запорізькій, Харківській, Дніпропетровській областях та неокупованих районах Донецької області. Отримувачами гуманітарної допомоги стануть багатодітні (більш ніж 5 членів) і малозабезпечені сім’ї, одинокі матері/батьки, вагітні жінки та жінки, які годують грудьми, люди похилого віку і неповносправні, родини з одним годувальником.

Харчові і гігієнічні набори формувалися відповідно до стандартів Світової продовольчої програми, кожен з них коштує близько 900 грн. (38 євро) і важить приблизно 21 кг. Набори мають тривалий термін придатності та здатні забезпечити базові потреби людини упродовж місяця. Допомога складається з продуктів харчування (борошно, соняшникова олія, яловичина консервована, свинина консервована, квасоля консервована, горошок консервований, гречка, рис, цукор, макаронні вироби, чай, кава, печиво, шоколад, згущене молоко), а також засоби гігієни (мило, шампунь, пральний порошок, засіб для миття посуду, зубна паста і щітка).

«Це не перша масштабна допомога від наших партнерів з Німеччини та Польщі. Цього разу уряд Німеччини виділив на закупівлю гуманітарної допомоги 350.000 євро, а від польського уряду ми отримали гуманітарний вантаж на 150.000 євро. Така підтримка західних партнерів особливо важлива зараз, коли щодня зростають наслідки гуманітарної кризи на Донбасі. З квітня минулого року Карітас України вже надав допомогу понад 115.000 осіб на суму 8 мільйонів євро», – розповідає Григорій Селещук, керівник міграційної служби Карітасу України.


Станом на 8 червня за даними ООН кількість внутрішньо переміщених осіб в Україні становила 1.325 млн. осіб, більше 5 млн. людей уражені гуманітарною кризою. Ще понад 5,2 млн. осіб сьогодні проживають на території конфлікту (Донецька та Луганська області).

Такі обставини вимагають оперативного реагування з боку Карітасу України. У відповідь на гуманітарну кризу з квітня минулого року реалізовується низка програм допомоги для понад 115,000 осіб, які постраждали від гуманітарної кризи, у 12 областях України:
• оплата придбання продуктів харчування, гігієнічних засобів, медикаментів і лікування для вимушених переселенців
• роздача наборів з продуктами харчування і гігієнічними засобами вимушеним переселенцям і потребуючим, які проживають у зоні бойових дій
• покриття витрат на проживання та покриття базових потреб для вимушених переселенців• центри опіки дітьми вимушено переселених осіб з зони збройного конфлікту на Донбасі
• надання індивідуальної та групової психологічної допомоги вимушеним переселенцям
• фінансова допомога задля підготовки до зими для вимушених переселенців
• допомога в працевлаштуванні для вимушених переселенців
• допомога самотнім матерям з дітьми, які є вимушеними переселенцями з Донбасу
• мікрокредитування для вимушених переселенців
• встановлення вікон в Слов’янську та Попасній
• благодійна їдальня в Донецьку

Categories: Новини

Залишити відповідь