Карітас СДЄ продовжує знайомити освітян з проблемою торгівлі людьми

3 грудня 2019 року, в рамках проекту «Будь поінформований – захисти себе», працівники Карітасу Самбірсько-Дрогобицької Єпархії відвідали середню загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів, що в с. Вільшаник.

Галина Космін, координаторка проекту, ознайомила учасників із проектом «Будь поінформований – захисти себе».

Метою проекту є попередження явища торгівлі людьми серед сільського населення Львівської області шляхом інформування та навчання місцевих освітян та активістів, їх залучення до передачі отриманих знань школярам та громадськості.

Тренером заходу виступила Наталія Голинська, яка говорила про торгівлю людьми: ситуацію в Україні та світі, види та форми торгівлі людьми; форми та методи превентивної роботи з дітьми та молоддю на тему торгівлі людьми.

Учасникам розповідали про види експлуатації, етапи вербування переміщення, передачі та експлуатації людини, а також про форми торгівлі людьми (трудова експлуатація, сексуальна, вилучення органів та інші).

Це вже 6 захід подібного типу, на якому фахівці Карітасу СДЄ підвищують обізнаності вчителів сільських шкіл та активістів місцевих ОТГ, освітян щодо проблеми торгівлі людьми.

До цього фахівці Карітасу відвідали та провели тренінг у місті Рудки, а саме, опорному закладі «Рудківській СЗШ І-ІІІ ступенів імені Володимира Жеребного»; с.Шегині, Мостиського району на базі Шегинівської опорної школи 1-3 ступеня; Новоміській територіальній громаді, с. Нове Місто Старосамбірського району; Новокалинівській об’єднаній територіальній громаді;  Меденицькій СЗШ 1-3 ступенів.

Якщо Ви дізнались про факт торгівлі людьми або у Вас є такі підозри звертайтеся до нас за адресою: м. Дрогобич вул.Чорновола, 4, 2 поверх.

«Здійснено в рамках проекту за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Погляди авторів не обов’язково збігаються з офіційною позицією уряду США».