Image

Карітас Коломия створив профорієнтаційний табір для дітей

0 Comments

Наш сучасний світ потребує фахівців своєї справи у різних сферах діяльності. Часто нам їх не вистачає. Все починається з невизначеності професійного вибору. Тому важливо створювати комфортні умови для того, щоб дитина змогла обрати гідну професію до душі.

Табір «Світ професій з Карітасом» дав можливість дітям познайомитись з різними цікавими професіями, освоїти особливість кожної з них. За декілька днів спеціалісти в різних сферах діяльності презентували специфіку роботи, яку вони виконують, а діти мали змогу відчути себе на їхньому місці.

Кожен день табору – це особлива мандрівка у світ певної професії, це розкриття індивідуального потенціалу дитини та допомога в усвідомленому виборі майбутньої професії.

А починалась кожна подорож з молитви, щоб Бог просвітлював наше серце і розум. За молитвою було розвивальне профорієнтаційне заняття з психологом з елементами арт-терапії, ігри та розваги, ну і найцікавіша частина – вже сама мандрівка у професійний світ.
День 1: Тип «Людина – природа». Побували на анімаційно-рабілітаційній фермі «Ковчег», де побачили зсередини нелегку роботу фермера та велику різноманітність тварин.
День2: Тип «Людина – техніка». Поїздка в пожежну частину стала для дітей чимось новим і захоплюючим, адже вони побували всередині частини, побачили все обладнання і посиділи за кермом пожежного автомобіля.
День3: Тип «Людина – знакова система». Зустріч у громадській платформі «Space Up», де познайомилися з волонтером корпусу миру з США Вінсент Танг.
День 4: Тип «Людина-людина». А цього дня ми побували в лабораторії Коломийської центральної районної лікарні, де дітям показали медичне обладнання та розповіли про цікаву і водночас досить відповідальну роботу працівників медицини. А ще ми відвідали салон краси «Пан та Пані» де познайомилися з творчою роботою перукаря.
День 5: Відбулась чудова зустріч з Коломийською поліцією. Поліцейські розповіли про свою сповнену пригодами та напругою роботою, про відповідальність та безпеку. Після зустрічі, відправились на завершальну частину нашого табору в Яремче, де наші дітлахи весело розважились і прекрасно провели час в приємній компанії.

Карітас Коломия висловлює подяку організаціям, які діти відвідували впродовж табору! А це : ферма «Ковчег», Коломийська пожежна частина, Space UPКоломийська Центральна Районна Лікарня, салон краси «Пан та Пані», Коломийський відділок поліції.

Categories: Новини

Залишити відповідь