Image

IT-Школяр: у Дніпрі відбувся курс для дітей із незахищених сімей

0 Comments

Учасниками курсу стали 15 старшокласників, якими опікується Благодійний Фонд Карітас Донецьк в місті Дніпро.

Двомісячний курс з основ IT для дітей-сиріт та дітей із малозабезпечених сімей відбувся у рамках проекту «IT-Школяр» від Благодійний фонд ‘Відкриті очі’.

Програму спеціально для курсу розробила команда із понад десяти працівників SoftServe, які стали викладачами-волонтерами. У рамках проекту«IT-Школяр» діти вивчали основи HTML, CSS, Java Script, розвивали лідерські якості, роботу в команді, презентаційні навички та публічні виступи.

Фінальним завданням курсу були презентації тематичних веб-сайтів, розроблених учнями за підтримки SoftServe.

«Під час курсу я помітила тенденцію значного прогресу та зростання інтересу до навчання серед наших студентів. Сьогодні ці діти вміють робити те, про що у їх віці ми навіть не здогадувались», – зазначила Анна Книшенко, DevOps Engineer у SoftServe.

Серед проектів, які розробили школярі, і сайт-візитівка комп’ютерної гри, і веб-сторінка з презентаціями страв народів світу, і сторінка про свою родину тощо. Найуспішніші випускники отримали сертифікати від SoftServe ІТ Academy, який засвідчує навчання на даному курсі. А також сертифікат на безкоштовне вивчення англійської мови в одній з локальних мовних шкіл.

Додамо, що соціальний освітній проект «IT-Школяр» був розпочатий у 2015 році та вже випустив три хвилі студентів 13-15 років. Слухачами ІТ-курсів стали вихованці шкіл-інтернатів, дітей воїнів АТО, дітей-сиріт та з малозабезпечених сімей Івано-Франківська та Львова.

Categories: News | Новини

Залишити відповідь