Image

Історія успіху: Я не змарнував свій шанс

0 Comments

Герой історії Павло став учасником програми навчання для діяючих підприємців, яка пройшла у 2017 році в Одесі. Бізнес-акселератор організовано в рамках проекту «Тривалий економічний підйом для миру» (ТЕПМ) Благодійного фонду «Карітас Одеса УГКЦ».

Ще в Донецьку Павло працював в металургійному цеху, тоді він був найманим працівником. З 2008 по 2014 рік займався підприємницькою діяльністю – продажом будівельних матеріалів та оздобленням фасадів. Але конфлікт на Сході України змусив Павла з сім’єю покинути власну домівку та бізнес і переїхати до Одеси, де не мав ні родичів, ні друзів. 

З 2016 року в Одесі Павло почав займатися фасадним декором: відкрив власну справу та налагодив виробництво з пінополістиролу. Самостійно організовував постачання, збут матеріалів, а також контролював роботи з монтажу декору.

Дізнавшись про можливість розвитку підприємницької діяльності та фінансову підтримку від проекту «Тривалий економічний підйом для миру», Павло подав заявку на участь у грантовій програмі «Бізнес-акселератор 1.0 Одеса», яка реалізовувалась восени 2017 року. 

“Я виготовляю об’ємні фігури, архітектурні і декоративні елементи на основі пінополістиролу, – розповідає Павло. – Виробництво проводиться на спеціалізованому обладнанні, частина якого була придбана на кошти гранту, частина за власні кошти. Два роки тому в мене був невеликий цех, у якому працював я з другом. Ми самостійно приймали замовлення, закупали сировину, виготовляли та монтували готові вироби. Я не мав фінансової можливості розширитися: купити обладнання для підвищення потужностей та найняти персонал для виготовлення більшої кількості продукції. Дізнавшись про проект  «Тривалий економічний підйом для миру», я зрозумів, що це мій шанс. Я з нетерпінням чекав нового заняття та старанно виконував домашні завдання, запитував тренерів про все, що мене цікавило та було незрозумілим. Я дуже хвилювався та мріяв про розширення. Захист бізнес-плану пройшов успішно, проект «ТЕПМ» підтримав мою діяльність фінансовим грантом у розмірі 80000 гривень», – розповідає Павло.

Пройшовши навчання в бізнес-акселераторі й вигравши грант, Павло зміг закупити дробарку для пінополістиролу і систему вентиляції для виробничого цеху. Завдяки отриманому обладнанню збільшив обсяги виробництва та розширив асортимент, а найголовніше – створив нові робочі місця. Наразі Павло пропонує на ринку ноу-хау – унікальне оздоблення будівель під травертин. 

Участь в проекті допомогла зрозуміти необхідність екологічної та соціальної складових і наразі Павло має безвідходне виробництво. Усі залишки подрібнюються та продаються підприємствам для виготовлення інших товарів, таких як безкаркасні м’які меблі. Соціальна складова бізнесу полягає у виготовленні різдвяних сніжинок та об’ємних фігур тварин для дитячих будинків. 

«Ви не уявляєте, яка це радість бачити в очах дітей щастя від отриманих подарунків, – посміхається Павло. – Адже для мене це невеликі витрати на виробництво, а для малюків справжнє свято. Добре, якщо б кожен бізнес в Україні мав і соціальну складову».

Участь у проекті «Тривалий економічний підйом для миру» допоміг Павлу збільшити виробничі потужності, створити робочі місця й поліпшити фінансове забезпечення своєї сім’ї. 

Павло став переможцем бізнес-акселератора – програми навчання для діючих підприємців, який пройшов в Одесі в 2017 році.

 Бізнес-акселератор організовано в рамках проекту «Тривалий економічний підйом для миру» Благодійного фонду «Карітас Одеса УГКЦ» за фінансової підтримки Austrian Development Cooperation. Партнери проекту МБФ «Карітас України» i Caritas Österreich.

Categories: News | Новини

Залишити відповідь