Image

Інклюзивний дитячий майданчик у Хмельницькому: коли чекати відкриття

0 Comments

Вартість робіт – більше мільйона гривень.

У Хмельницькому планують побудувати інклюзивний дитячий майданчик. Наразі закуплено 90% необхідного обладнання та 80% гумового покриття. Як розповідає керівник соціального центру Карітасу Хмельницький Сергій Бабій, саме завдяки цьому травмобезпечному покриттю діти на візках зможуть дістатись до спеціально облаштованих для них каруселей.

«Наразі завершальний етап робіт щодо оформлення документів. Міська рада в цьому питанні іде на співпрацю. Очікуємо експертизу і далі будемо ставити питання на голосування сесій про надання земельної ділянки у постійне користування релігійній організації», – каже Сергій Бабій.

За його словами, з весни розпочнуться роботи по облаштуванню. Потрібно вирівняти земельну ділянку, підготувати подушки під спецпокриття і монтування обладнання. Усе це робиться відповідно до передбаченого температурного режиму. Орієнтовно майданчик хочуть відкрити всередині квітня.

«Проект майданчика повністю створений громадою. Гроші на нього збирали волонтери, їх надавали благодійники, тобто, це людські кошти мої, колег, друзів, мешканців інших міст. Люди відгукнулись і об’єднались навколо благородної справи. Головна мета майданчика формування в дітях відчуття терпимості, дружності й толерантності», – додає керівник.

Categories: Новини

Залишити відповідь