Image

Дияконія – служіння ближньому. Карітас Львів працює уже понад 20 років

0 Comments

Один із найважливіших напрямків діяльності Церкви, поряд із проповідуванням Слова Божого, є дияконія – служіння ближньому, прояв милосердя і любові в дії.

Цим займаються як церковні іституції, так і благодійні організації і фонди. Один із них Благодійний фонд «Карітас-Львів» УГКЦ, про діяльність якого в ефірі програми «Добра розмова» на «Воскресіння. Живе радіо» розповів голова фонду о. Андрій Сенейко.

Акцент на дияконії у діяльності УГКЦ поставлено ще у десятирічній стратегії Церкви – документі, прийнятому у 2011 році Синодом єпископів УГКЦ. Проте тема служіння ближньому була однієї із найголовніших впродовж усієї історії Церкви – опікування бідними й неповносправними, облаштування сиротинців та лікарень для бідних тощо. Сьогодні такій діяльності приділяють не меншу увагу як власне Церква у кожній парафії, так і благодійні організації на кшталт Міжнародного благодійного фонду «Карітас» та його місцевих філій.

Карітас Львів працює вже понад 20 років і, окрім іншого, має кілька особливих проектів, які реалізовують працівники фонду. Це, наприклад, денний центр дозвілля для молоді з особливими потребами, з майстернями, де виготовляються іграшки, сувеніри, святкові свічки – заняття для молоді і можливість перепочинку їх близьким.

Серед напрямків діяльності фонду – робота з «важкими» підлітками і садочок для дітей від трьох до шести років із проблемних родин. Також Карітас Львів має осередки на парафіях.

«Ми не можемо бути байдужими в цьому житті, тому що ми християни, а отже нашою сутністю має бути ця допомога ближньому, – каже о. Андрій Сенейко. – Маємо бути живими свідками нашої віри і проявляти її у справах, у ставленні до людей і світу…»

О. Андрій розповів і про те, як фінансується діяльність Карітасу Львів: за його словами, до 90% – це донорська допомога закордону, в тому числі урядових фондів, наприклад, Німеччини. Проте за останні 2-3 роки кошти на певні заходи виділялися із міського та обласного бюджетів.

https://www.facebook.com/radio.voskresinna/videos/274724956720156/

За матеріалами: http://reradio.com.ua

Categories: Новини

Залишити відповідь