Діти Карітасу відвідали розвивальні заходи від львівських благодійників

16.02.2016, Львів

«Теплий лютий» – низка цікавих активних заходів для підопічних Карітасу Львів, які підготували для них львівські благодійники. За 2 тижні останнього зимового місяця діти соціального центру Карітасу Львів змогли взяти участь у міському квесті, приєднатись до музейної екскурсії та покреативити на кулінарному майстер-класі. Діти отримали величезну порцію натхнення – і самі організували конкурс талантів, запросивши в журі соціальних працівників та продемонструвавши, наскільки зросли творчо.

Квест від туристичної фірми Тур де Львів відбувся в рамках навчальних занять з розвитку комунікаційних навичок та подолання соціальних страхів у підлітків. У формі гри, поділені на невеликі групи, підлітки мали вирішити декілька етапів завдань. Діти отримували завдання від незнайомих їм людей, яких попередньо розшукували на вулицях міста, а за деякими завданнями звертались до колективів кав’ярень та майстерень.

Під час квесту соціальні працівники мали нагоду поспостерігати за своїми підопічними та динамікою їхніх команд, розподілом ролей та активністю учасників. Діти легко і з радістю сприймали інтерактивні задачі, які допомагають розвитку кмітливості, відповідальності, креативності та командної взаємодії. Міський квест спонукав підлітків вийти з зони комфорту, діяти злагоджено та послідовно, працювати на результат.

Наступним заходом для дітей стали відвідини музею «Таємна Аптека». Діти дізнались про історію фармації та про діяльність аптеки, заснованої ще у 18-му столітті. Учасники екскурсії спустились в таємне аптечне підземелля, подивувались несподіваним фактам про грандіозні винаходи аптекарів та перевірили на собі дію «аптечного еліксиру щастя та довголіття».

День святого Валентина діти відсвяткували солодко – разом із працівниками пекарні Ашану. Професійні кондитери запросили дітей на виробництво і допомогли дітям власноруч пекти смачні тістечка-сердечка та прикрасити їх кольоровою глазур’ю. Майстер-клас набув також профорієнтаційного спрямування: діти ознайомились із процесом виробництва в пекарні, поспілкувались із працівниками про їхні професії, вчились доводити почате до кінця і разом тішились смачним результатам своєї роботи.

Активний «теплий лютий» своїми ініціативами доповнили й діти. Зокрема вони організували і провели конкурс «Карітас має талант». 13 підлітків підготували презентацію своїх унікальних вмінь для суворого об`єктивного журі – працівників Карітасу. Діти старанно готувались до конкурсу, робили попередні репетиції, підбирали вбрання та створювали образ. Члени журі оцінювали виступи за двома критеріями: презентація та креативність.

Цей захід допоміг розкрити таланти дітей, про які вони раніше не розповідали. Деякі виступи стали справжнім відкриттям навіть для соціальних працівників, які вже багато років спілкуються з дітьми майже щодня. Діти віком від 7 до 15 років продемонстрували свій рівень в єдиноборстві, жонглюванні, декламації віршів. Вони також  представили свої  художні роботи, власноруч сплетені вироби з бісеру, з пластиліну та в’язані роботи, артистичне виконання танців та пісень, зачитування авторського репу. Журі нагородило кожного учасника перемогою в окремій номінації, а також маленьким подарунком та оплесками.