Image

Діти завжди в центрі уваги

0 Comments

Діти та молодь завжди були однією з пріоритетних цільових груп, на які спрямовані програми Карітасу України. Вони завжди бажані відвідувачі у всіх осередках та центрах, а Міжнародний день захисту дітей – гарна нагода принести радість підопічним, багато з яких не так і часто мають нагоду для свята і веселощів. Але діти зажди є дітьми,  які вірять у казку і дива, а співробітникам Карітасу приємно відчувати себе тими чарівниками, які приносять свято.

 У Міжнародний день захисту дітей Карітас Івано-Франківськ влаштував для своїх найменших підопічних свято у парку біля озера. Діти малювали на асфальті, декламували вірші, співали, а завершилось свято спільним запуском у небо повітряних кульок. Кожен мав загадати своє найзаповітніше бажання, а ще й отримав приємний подарунок на згадку про свято.  А старші – школярі та студенти, які є волонтерами Карітасу  – по-своєму відзначили святковий день. У неформальній обстановці  обговорювали права дітей та ситуації, у яких вони порушуються, ділилися своїми планами на майбутнє, а оскільки захід також проходив на природі – то ще і грали у волейбол та смакували піцою. Заходи пройшли у рамках проекту “Національна мережа для дітей та сімей” за фінансової підтримки Карітасу України та проекту “Волонтерський центр БФ “Карітас Івано-Франківськ УГКЦ” за фінансової підтримки Карітасу Архієпархії Відня (Австрія).

Вихованці Карітасу Харків з нагоди свята змогли потрапити на святкування до Feldman Ecopark, де не просто взяли участь у яскравій та веселій шоу-програмі з аніматорами та ростовими ляльками, а ще й дізналися багато цікавих фактів про тварин, отримали змогу погладити та погодувати їх у контактному зоопарку,  приємно та з користю провести час на природі. А для найменших – підопічних Центру для дітей та сім’ї – була організована святкова програма «Несміяна на канікулах», де діти активно брали участь у конкурсах, іграх з клоуном та майстер-класі з виготовлення «Сонечка Карітасу».  Допомогу у проведенні та організації свята надали волонтери – студенти Української інженерно-педагогічної академії.

Карітас Одеса традиційно організовує свята на території Зеленого театру, там же був проведений і дитячий фестиваль, який організовувався спільно MAMAFEST ODESSA. Завдяки участі небайдужих благодійників діти мали змогу пограти у розвиваючі ігри, відвідати майстер-класи, повчити англійську мову та почитати книжки. Батьки в свою чергу могли поспілкуватися із сімейним психологом  на тему “Як захистити психологічне здоров’я дитини” та відвідати майстер-клас з надання першої медичної допомоги. А завдяки співпраці з патрульною поліцією та службою з надзвичайних ситуацій гості фестивалю мали нагоду познайомитись із найсправжнісінькою пожежною технікою, поліцейською машиною та каретою швидкої медичної допомоги. Звісно, не обійшлось без подарунків – всі учасники свята залишились дуже задоволеними.  Наприкінці всіх свят ще одним сюрпризом для дітей та батьків з Центру дитячого розвитку стало відвідування McDonalds на Дерибасівській. З позитивними емоціями та гарним настроєм пройшло спілкування у теплому родинному колі.

Карітас Полтава провів свято до Дня захисту дітей у Сонячному парку. У програмі були конкурси, майстер-класи, естафети, та ще багато цікавого. «Це було справжнє свято, яке назавжди залишиться у пам’яті наших дітей, бо сьогодні це так важливо – не втрачати ту дитячу іскорку в очах та зберегти її в серці», – говорять організатори.

До Дня захисту дітей у  Краматорську відбувся захід для дітей з інвалідністю. Вони отримали змогу відвідали кінотеатр, де побачили український мультфільм  «Микита Кожум’яка»,  а після перегляду на них чекав сюрприз: веселі аніматори, розважальна програма, солодкі подарунки та конкурси. Психологи фонду спільно з партнерами – громадською організацією «Асоцiацiя Жiнок «Панi»» , Клубом підприємців Краматорська, ГО «Крок у майбутнє» – влаштували справжнє свято. Вони поставили на меті не просто провести розважальний захід для дітей, але й допомогти батькам зруйнувати стереотипи стосовно дітей з інвалідністю. Часто батьки таких дітей замикаються у своєму світі, і бояться випускати дітей, щоб їх ніхто не образив чи щоб вони не стали об’єктом насмішок. А саме завдяки таким заходам діти і батьки отримують змогу спілкуватися один з одним, знайомитися самі і знайомити своїх дітей. Вони змогли відволіктися від своїх проблем, і  просто посвяткувати. «Наші діти нарівні з усіма сміялися, грали і дивилися мультик. Спасибі, що в День захисту дітей ми, дорослі, змогли подарувати трохи радості своїм дітям», – поділилася враженнями одна з мам.

Інші представництва Карітасу також не забули про свято для своїх підопічних. До дня захисту дітей Карітас Київ спільно із службою у справах дітей РДА Дніпровського району надав допомогу для 50 сімей.  Вихованці «Простору дружнього до дитини» БФ «Карітас Донецьк» у Дніпрі взяли участь в акції «Малюнок на асфальті» на парковці ТК «Мост Сіті», а Карітас Волинь долучився до організації дитячого свята у міському парку Нововолинська.

Categories: Новини