Image

Cемінар з підготовки проекту

0 Comments


Новий підхід до роботи
30.01.2009
Співробітники Карітас України, які задіяні в проекті «Допомогти дітям вулиці», зустрілися 28 – 29 січня на семінарі з підготовки нового етапу проекту «Мобільна робота з молоддю в Україні», який планується розпочати в 2010 році.
Учасники семінару з’їхалися у Львів з Києва,



Хмельницького, Тернополя, Донецька.
 
Протягом двох днів колеги змогли обговорити ідеї  проекту, пріоритети для спонсору і Карітасу України, індикатори проекту та джерела їх перевірки, перспективи та можливості забезпечення життєздатності проекту після закінчення фінансування, оцінити необхідні ресурси та фінансові обмеження, а також обмірковували питання оптимізації поточних витрат по проекту.
 
Основним спонсором виступає Карітас Німеччини. У зв’язку з скороченням фінансових надходжень до спонсорів виникла необхідність шукати нові джерела фінансування в майбутньому. Саме представники партнерської організації Карітас Німеччини у пошуках нових джерел фінансування запропонували розробити та подати на розгляд у Федеральне Міністерство Німеччинни з Економічної Співпраці та Розвитку  довгостроковий проект «Мобільна робота з молоддю в Україні». У процесі планування подальшої проектної діяльності  був запропонований новий підхід до роботи над підготовкою проектів.
 
Перевага нового підходу полягає в тому, що у розробці проекту беруть участь не тільки зовнішні спеціалісти та координатори проектів, а і всі задіяні працівники: психологи, бухгалтера, соціальні працівники та інші. Люди, які безпосередньо приймають участь у втіленні проекту в житті, виходячи з власного досвіду розроблюють плани на майбутнє, пропонують шляхи реалізації та методи перевірки результатів діяльності. Командний підхід на підготовчому етапі дає змогу більш якісно підходити до виконання поставлених цілей, більш ефективно працювати та оптимізувати витрати, що є особливо важливим в часи фінансової кризи.
 
«Якісно виконуючи нашу роботу, ми створюємо довіру до наших послуг і наших здібностей. Ми прагнемо надавати нашу допомогу на високому професійному рівні. Наша робота виділяється тим, що у своїй роботі наші співробітники керуються теоретичними і практичними знаннями» – наголосила Зоряна Лукавецька – національний координатор програм допомоги сім’ям, дітям та молоді.

Categories: Новини

Залишити відповідь