Image

Блаженніший Святослав нагородив Патріаршими грамотами за соціальне служіння

0 Comments

«Блаженніший Святослав нагородив Патріаршими грамотами п’ятьох священників Київської архиєпархії за активність та жертовність у здійсненні соціального служіння потребуючим, які вже багато років служать для добра людей. Серед нагороджених о. Віталій Марцинюк парох храму св. Димитрія м. Фастова, о. Віталій Сидорук – парох храму св. Василія Великого м. Житомира, о. Юрій Логаза парох храму Матері Божої Неустанної Помочі м. Славутича, о. Ігор Онишкевич парох храму св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій могилі у м. Києві та о. Олег Лучка адміністратор храму Різдва Пресвятої Богородиці с. Вербівка», – повідомляє о. Роман Сиротич, Синкел соціального служіння Київської архиєпархії УГКЦ.

Нагородження відбулося з нагоди Всесвітнього Дня бідних, коли Церква особливу увагу всіх людей доброї волі хоче привернути до тих, хто потребує допомоги – потребуючих.

«Своїм служінням ви стали інструментом Божого милосердя, розділяючи місію Церкви та звіщаючи Добру Новину всім, зокрема тим, хто страждає і перебуває в потребі. Благими ділами стосовно ближніх Ви об’являєте обличчя милосердного Бога в цьому світі, так часто позначеному людським терпінням, самотністю, страхом і безнадією. Оцінюючи Вашу ревність для Божої слави та добра нашої Церкви, Вашу активність і жертовність у здійсненні соціального служіння потребуючим, складаємо вам сердечну подяку та висловлюємо визнання та похвалу», – говориться у Патріаршій грамоті.

Вручаючи грамоти та дякуючи, Блаженніший Святослав наголосив: «Милосердя робить християн християнами, тому парафія, яка не має соціального служіння, починає завмирати, а та спільнота, котра ним активно займається, навпаки, – оживати… Для того, щоб наші громади і парафії були справді живими, щоб проповідь Божого Слова була зрозумілою та переконливою, ми мусимо проповідувати Боже милосердя нашими ділами і вчинками. Немає кращої проповіді Христового Євангелія, як милосердя і допомога вбогим та потребуючим незалежно від того, ким вони є. Голос християнського сумління кличе тепер служити тим, хто є в найбільшій потребі. Дякую Вам за те, що Ви бачите потреби людей, що Ви є з ними і кожну нагоду для служіння використовуєте на добро людей».

«Соціальне служіння на сьогодні є пріоритетом для УГКЦ та особливо для Блаженнішого Святослава. Так, діла милосердя творяться через єпархіяльний Карітас Київ, спільноти та громади. Практично у більшості парохій Київської архиєпархії здійснюються ті чи інші види соціального служіння. Громади опікуються старенькими, відвідують людей та дітей у інтернатних чи геріатричних закладах, допомагають людям у кризових ситуаціях, працюють з дітьми та молоддю, надають допомогу бездомним, опікуються людьми з інвалідністю, мають соціальні гардероби та багато-багато іншого. І що найважливіше – це не якась акційна діяльність, але те, що робиться на постійній основі, те, що є серцем життя і діяльності Церкви. Так творяться парафіяльні харитативні осередки Карітасу, які стають центрами допомоги людям в потребі на місцях. Серед нагороджених священників – саме ті, які дійсно своїм служінням щоденно бачать потреби людей і щиро на них відгукуються, за що щиро-щиро їм дякуємо. Дуже радіємо, що з кожним роком у нас таких активних парохій і священників стає все більше», – говорить о. Роман Сиротич, Синкел соціального служіння Київської архиєпархії.

Categories: News | Новини

Залишити відповідь