Image

Благодійні організації підтримують полтавців в умовах карантину

0 Comments

Благодійні організації Полтави не забувають про своїх підопічних і напередодні свята. Продуктові набори, засоби індивідуального захисту та пасочка – святковий Великодній хліб роздавали полтавцям.Громадська організація «Сила і розум» та благодійний фонд «Карітас Полтава» об’єдналися. Напередодні Великодня спільного обходили квартири полтавців.

У масках та рукавичах з повними пакунками подарунків. У цих дівчат передсвяткові дні напружені. Вони хочуть встигнути обійти всіх своїх підопічних до свята, щоб привітати з Великоднем і принести необхідне, аби люди похилого віку залишалися вдома. 

І така адреса – не одна. Цілий список тих, кого мають обійти. Благодійний фонд «Карітас Полтава» упродовж 4 років допомагає родинам, які опинилися в кризі. Цьогоріч почали звертати увагу та турбуватися про тих, хто зазнав складнощів у зв’язку з карантином і про кого немає кому подбати. 

Алла Раковецька, менеджер проєктів БФ «Карітас Полтава» 

– Ми надаали допомогу продуктовими наборами і гігієнічними наборами. Запитів дуже багато, особливо, в цьому році. І не лише від бабусь, а ще від молодих родин, які виховують багато дітей. Які залишилися без місця роботи.

Реакції у всіх, хто отримав пакунки, передбачувані: сльози на очах та подяка. Адже більшість не в змозі придбати те, що хочеться. Або мала пенсія, або ж мала заробітна плата, де в багатодітній родині працює лише батько.

Цьогоріч обходять підопічних спільно з представниками громадської організації «Сила і розум». 

Вікторія Герасименко, голова ГО «Сила і розум»

– Це молода ГО, яка допомагає жінкам, людям, які потерпіли від домашнього насилля. Допомагаємо людям з інвалідністю та тим, яким потрібна допомога. В період карантину ми переглянули наші статутні цілі і добавили допомогу літнім людям, які залишился без опіки.

Цього року акцію «Благодійного кошика» розпочали раніше на місяць. Близько 100 родин отримають допомогу, зазначила менеджер проєктів БФ «Карітас Полтава» Алла Раковецька. 

Анна РУЖІН, телеканал «Центральний»

Categories: News | Video | Відео | Новини

Залишити відповідь