Image

Більше 1000 дітей отримали подарунки від Святого Миколая у Карітасі Київ

0 Comments


22.12.14, Київ
Карітас Київ протягом останніх 20 років піклується про сотні малозабезпечених дітей і молодих людей, також про кризові сім’ї. Додатково проводяться різноманітні акції, спрямовані на допомогу дітям. Однією із таких акцій є зустріч у Карітасі з нагоди дня Святого Миколая. Цього року Карітас Київ надав понад тисячу подарунків для різних категорій потребуючих дітей з нагоди свята.




Святий Миколай Карітасу спрямував свою увагу на дітей з кількох будинків сімейного типу, інтернатів, лікарень, дітей із кризових, малозабезпечених, неповних і багатодітних родин, а також дітей з сімей вимушених переселенців і дітей, батьки яких загинули під час АТО та подій ЄвроМайдану.

Святкування відбулося у київському Карітасі у декілька етапів. Перший етап розпочався ще далеко до 19 грудня: волонтери та добровольці Карітасу поспішили до тих дітей, які в інтернатах та будинках сімейного типу. Цікавим тут є приклад Блаженнішого Любомира, який у свій немолодий вік поїхав у Пущу Водицю у санаторій, де проживає 260 переселенців зі сходу України і серед яких понад 120 дітей. Саме для цих дітей Блаженніший став святим Миколаєм як своїм добрим досвідченим словом, так і подарунками.

Наступний етап: свято для 150 дітей із сімей вимушених переселенців у приміщенні Карітасу, яке відбулося 18 грудня. Експертні дані свідчать, що від 60 до 80% дітей переселенців бачили на власні очі насильство. Тому можна лиш уявити, якою цінною для цих дітей є присутність дива, подарунків, уваги, безпеки, родинного свята.

На сьогодні київський Карітас опікується понад 1000 осіб вимушено переселених зі сходу країни та Криму, приблизно 600 з них – діти. Їм вийнятково потрібна опіка та турбота – тому співробітники місцевого Карітасу роблять все можливе, щоби і матеріально допомогти таким сім’ям, і психологічно, і інформаційно. Особливо поважними гостями свята були актори, які виступали перед дітьми із виставою «Подарунки св. Миколая». Режисер Юлія Карпицька підібрала вдалий сценарій, що відповідає зацікавленням дітей.

Третій етап святого Миколая: свято для дітей із кризових, малозабезпечених, багатодітних і неповних сімей, яке відбулося безпосередньо 19 грудня. Участь взяли понад 120 дітей. Ключовою стала вистава, поставлена семінаристами Київської Трьохсвятительської семінарії. До цього свята долучилася і Вікторія Бондар із Української Біржі Благодійності, яка привезла дітям солодкі подарунки та трьохметрового ведмедя, який став великою несподіванкою та неабиякою радістю для дітей.

«Від свого імені, імені усіх наших підопічних діточок та їх батьків хочу висловити щиру подяку усім благодійникам, волонтерам і партнерам, бо саме вони спричинилися до того, щоб на дитячих обличчях сіяли усмішки та радість. Дякую їм, що у такий непростий для країни час знайшли можливості і бажання на щедрість.

Кожна дитина відчула, що Святий Миколай про неї не забув, приніс солодощі та інші подарунки, яких вона так чекала. Саме завдяки праці великої кількості людей та добродіїв у серцях дітей ще довго пануватиме радість та віра в чудеса. Будьмо сіячами добра щодня і це змінить наш світ, тому запрошую до співпраці у допомозі тим, хто голодний, кому холодно, хто немає у що вдягнутися, хто шукає останню копійку на життєво важливі медикаменти», – переконаний директор Карітасу Київ о. Роман Сиротич.

Categories: Новини

Залишити відповідь