Акція «Шкільний портфелик» у регіональних організаціях Карітасу України

31.08.2015, Україна

Напередодні першого вересня регіональні осередки Карітасу України провели традиційну благодійну акцію «Шкільний портфелик» для дітей вимушених переселенців з Криму та Східних областей України, дітей з багатодітних сімей, та сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Так у благодійному фонді Карітас Івано-Франківськ у цьому році допомогу у вигляді шкільного портфелика, укомплектованого канцтоварами та шкільним приладдям, отримали майже 600 діток.

На свято вручення Шкільного портфелика у Івано-Франківську завітав глава УГКЦ Блаженніший Святослав Шевчук, митрополит Івано-Франківської архиєпархії Владика Володимир Війтишин, перший президент Карітасу України Владика Кен Новаківський, теперішній Президент Карітасу України Андрій Васькович та міський голова Віктор Анушкевичус. “Я розкажу вам секрет, як можна гарно вчитися, – звернувся до дітей Святослав Шевчук. – Треба обов’язково молитися вранці та ввечері. Сьогодні ми помолимося разом, щоб Господь благословив вас і цей навчальний рік гарно почався”.

В свою чергу Тернопільський благодійний фонд Карітас для 180 дітей із малозабезпечених, багатодітних та кризових родин, а також для 50-ти дітей із сімей вимушених переселенців зі Сходу теж провів акцію «Шкільний портфелик». Дітки отримали зошити, альбоми, ручки, олівці, фарби, рюкзаки, котрі стануть їм в нагоді вже 1 вересня.

Хмельницький Карітас цього року забезпечив ранцями, та іншим вкрай необхідним канцелярським приладдям близько 150 потребуючих школярів, студентів та діток, що відвідують дитячі садочки. Як зазначають в Хмельницькому осередку Карітасу, мета акції – не лише допомогти матеріально потребуючим дітям, а й показати, що оточуючі дбають і опікуються ними, завжди готові їх підтримати. З року в рік все більше дітей отримують такі бажані та потрібні для гарного навчання в школі подарунки.

Основна ідея проведення благодійної акції – дати відчути радість першого навчального дня у школі кожній дитині, незалежно від соціального статусу її родини. Тому новенькі зошити, пенали, обкладинки для підручників та зошитів, прості та кольорові олівці, пластилін, фарби для малювання, рюкзаки та інше шкільне приладдя допоможе дітям належним чином розпочати навчальний рік. Це свідчення того, що Карітас, виявляючи соціальне служіння, є також місцем живої парафії, місцем зустрічі з Ісусом Христом для найбільш потребуючих.

Окрім того Карітас України щиро дякує кожному за небайдужість і турботу та можливість разом дарувати радість тим, хто цього потребує.