Image

Щоб пологи – в радість

0 Comments


Школа для мам
23.09.2009
При Карітасі у Тернополі з 2003 року діє школа щасливого материнства святої Анни. Ідея школи щасливого материнства виникла в сім’ї психотерапевта Марії та священика Мартина Хомівих у період очікування маляти. Жінка зізнається, що тоді їй бракувало компанії вагітних подруг, психологічної підтримки та інформації



щодо майбутніх пологів. Тому разом із чоловіком домовилися заснувати заклад такого типу в Тернополі. Добрий задум підтримав благодійний фонд Карітас. Переймати досвід створення школи для майбутніх мам довелось у Києві, Рівному та за кордоном.
Старання не пропали намарне. Школа щасливого материнства святої Анни відчинила свої двері 22 грудня 2003 року. Тепер в її колективі, крім керівників проекту подружжя Хомівих, акушер-гінеколог, педіатр, психолог. Періодично приходять дитячий невролог та інструктор планування сім’ї. На досягнення благородної мети не вплинула навіть економічна криза.
Правда, скупі фінансові можливості більше не дозволяють розповсюджувати інформаційні брошурки (до речі, навіть поширювали їх працівники власними силами). Але за те, що залишаться без клієнтів, викладачі школи не переживають. На популярність закладу працюють Карітас, під крилом якого він перебуває, видана школою книга про користь грудного вигодовування та дві організовані нею фотовиставки на цю тему. А ще жива реклама з уст жінок, які підготувалися тут до щасливого материнства.
Дві спеціальні лекції про сумісні пологи відвідують і майбутні татусі. Наважуються прийти не всі, але, як помітили працівники школи, коли мама більше хвилюється за немовля, то чоловік переймається дружиною: чи витримає, чи не буде їй надто боляче, чи вдасться оминути ускладнень. Ось таке замкнуте коло сімейної любові.
В установі, яка живе за християнськими принципами, щирістю і людяністю, навіть лікарський кабінет незвичний. Невеликий, затишний і світлий, весь обклеєний малюнками та фотографіями малечі. Жодна з робіт не скачана з Інтернету, не позичена у фотохудожників — цим крихіткам простеляла дорогу в життя школа щасливого материнства святої Анни. Розглядаючи їх веселі личка, спадає на думку: цей заклад не може бути неприбутковим! Адже день у день він примножує у світі сяйво дитячих очей, теплоту матусиних обіймів, затишок татусевих долонь. А це, погодьтеся, важливіше за долари. Набагато важливіше!
 

Categories: Новини