Image

Для 40 дітей з Карітасу Київ провели свято в «Ігроленді» ТРЦ Sky Moll

0 Comments

16.01.2014, Київ
Днями для підопічних дітей Карітасу Київ відбулося особливе  свято. Захід  відбувався в «Ігроленді» ТРЦ Sky Moll. До участі долучились майже 40 дітей віком від 5 до 12 років із багатодітних, малозабезпечених сімей, діти-напівсироти та сироти під супроводом працівників місцевого Карітасу.

Розповідає о. Роман Сиротич, директор Карітасу Київ: «Програма свята була дуже насиченою та цікавою, сповнена несподіванок і сюрпризів. Новорічно-різдвяна вистава із казковими героями захоплювала дітей, оскільки ці персонажі їм були знайомі із казок та мультфільмів. Конкурси та ігри, в яких діти брали безпосередню участь, теж були дуже до вподоби дітлахам. Після святкової програми усі ласували за святковим столом піцою, фруктами, печивом та солодощами. А на завершення досхочу награлися у дитячих лабіринтах та атракціонах Ігроленду».

Загалом Карітас Київ працює близько 20 років в трьох напрямках, що охоплюють такі категорії потребуючих: діти та соціальний супровід неблагополучних сімей, люди похилого віку та люди з обмеженими фізичними можливостями, ув’язнені жінки.

Допомога кризовим дітям полягає в сприянні їхній реінтеграції в суспільство – для сотень дітей тут забезпечено навчання, соціальні послуги, харчування. У місцевому Карітасі  сприяють, щоби потребуючі діти віднайшли перспективи у своєму житті, розвинули свої позитивні риси та здобули професію. За потребою вивозять також їжу вуличним дітям і молоді, надають їм одяг, засоби гігієни, медикаменти. Ці діти та молодь мають можливість прийти до соціального центру Карітасу для гігієнічних і водних процедур,  так само аби скористатися послугами перукаря чи швачки.

О. Роман зазначає, що  діти із малозабезпечених, неповних, багатодітних та неблагополучних сімей – найбільш кризова категорія їх підопічних, їм потрібна особлива допомога і підтримка для зміни обставин життя, світогляду, часто і рис характеру та вміння оминати різні життєві негаразди. На думку працівників Карітасу Київ кількість  дітей і молоді, які належать до цієї категорії, сьогодні в Україні збільшується і це дуже небезпечно, знаково для того, аби об’єднувати сили благодійників, держави, бізнесу, церков для подолання проблем цієї категорії населення.

Наприкінці свята в «Ігроленді» підопічні діти з Карітасу отримали різнокольорові гелеві кульки, з якими відходили додому, несучи святковий настрій та радість до своїх домівок. Кожна дитина відчула цього дня свою важливість і щастя від проведеного часу. Київський Карітас висловлює щиру вдячність керівнику комплексу «Ігроленд» ТРЦ Sky Moll  Савицькій Валентині Володимирівні, завдяки якій було організовано це свято для дітей.

«Дякуємо також нашим друзям з фонду “Velvet Hearts” – Олександрі Балясній, Анні Мозговій, Анні Кузнецовій, Олені Тітілкіній. Вони неабияк посприяли проведенню свята і мають завжди щирий ентузіазм до співпраці з нами. Особлива подяка саме Олені, яка разом із дітками раділа та святкувала, допомагаючи у кращому проведенні свята», – завершує розповідь про свято для кризових дітей о. Роман Сиротич.

Categories: Новини

Залишити відповідь