Image

Карітас Київ закликає допомогти одинокій молодій матері з 4 дітьми

0 Comments

01.07.13, Київщина
Нещодавно в Київській Трьохсвятительській духовній семінарії УГКЦ відбулось хрещення двох діток дошкільного віку, що є підопічними Карітасу Київ. Вони проживають зі своєю матір’ю та двома старшими братами в Княжичах Броварського району на Київщині.

У матері цих чудових діток було  непросте дитинство. Постійні сварки та алкогольна залежність батьків призвели до того, що з 11 років дівчина почала втікати з дому, а її старший брат з ранніх років перебуває у місцях позбавлення волі.

Батько новохрещених Максима та Христини теж виріс на вулиці і теж зараз перебуває у місці позбавлення волі. Свого житла Тетяна з дітьми  фактично  не мають.  Квартира, в якій вони усі прописані,  – відомча, зароблена батьком, який відмовляється її приватизувати.  На даний час проживають у добрих людей Леонарда та Патриції Джой, які приїхали з Англії і створили в Княжичах благодійний фонд «Радість дітям».

Це подружжя забрали з інтернату багатьох  українських дітей, створили для них справжню сімlю і допомагають реалізовуватись для якнайкращого майбутнього. 2 роки тому, коли Таню з дітьми виганяли з попереднього місця проживання, до Англії долетіла  ця звістка і повернулась в Княжичі – так і знайшлося місце в «Радість дітям» для  Тетяни і її 4 дітей.

Два  семінаристи стали хресними батьками для Тетяниних Максимка і Христини. Хресними матерями – координаторки Карітасу Київ Галина Лі  та  Ольга Ляшенко.  Другим хресним батьком для найменшого Максима став 19-річний Ігор Широбоков, волонтер, який відвідує київський Карітас ще з дитинства, від його створення.

«Таня надзвичайно хороша мама – вона старається дати дітям все те, чого сама була позбавлена у дитинстві. Щиро бажаю цій новоствореній духовній сім’ї зростання у християнських чеснотах та доброму вихованні нових членів християнської спільноти. Знаю – вони це зроблять на відмінно!», – вважає о. Андрій Чорненко, який здійснював таїнство хрещення тієї неділі.

Зараз у цієї молодої жінки багато життєвих  викликів.  Насамперед малий дохід  як одинока мама, вона отримує близько 1100 грн. на усіх дітей разом в місяць. Чимало коштів іде на транспортні витрати, оскільки старший син Кирило має незначні порушення мовлення і навчається в спеціалізованій школі в Пущі Водиці. До слова, Кирило чудово навчається, отримує регулярно відзнаки за успішність, розумний і врівноважений не на свої роки. Молодших дітей не приймають до садочку в селі, тому що немає  вільних місць, до того ж в сім?ї немає місцевої прописки. «Діти мої бажають відвідувати Карітас, займатись і спілкуватись з однолітками, – а це все додаткові витрати для нас щодень.

Відверто кажучи, лякає невідоме майбутнє, без свого житла. Але не падаю духом. Прошу допомоги і захисту у юристів – ось недавно молодий юрист Яна прочитала на сайті Карітасу Київ оголошення і  виявила бажання допомогти нам. Те, що вона вияснила, виглядає не так безнадійно, як з консультацій попередніх спеціалістів і дає надію, що ми зможемо мати власне житло!», – розповідає Тетяна.

Categories: Новини

Залишити відповідь