Image

Підопічні Тернопільського Карітасу стали благодійниками для хворих новонароджених дітей

0 Comments

17.10.2013, Тернопіль
Нещодавно Тернопільський Карітас долучився до благодійного пробігу “Біг заради життя”. Щоб врятувати життя тернопільським новонародженим, учасники долали 3 кілометри. Взяти участь у пробігу організатори заходу запрошували всіх, незалежно від віку та рівня фізичної підготовки – відтак до акції долучились підопічні і працівники Карітасу.

Розповідає Оля Хілько, соціальний працівник місцевого Карітасу: «У нашому місті діє проект «Здорові діти – щаслива Україна». Це ініціативна група 50-ти людей, які поставили собі за ціль покращити медичне обслуговування новонароджених дітей у Тернопільській обласній дитячій клінічній лікарні. Активісти працюють в підгрупах і кожна самостійно докладає зусиль для придбання якогось медичного обладнання: чи інфузоматів, чи кисневих апаратів тощо. Іноді вони проводять благодійні концерти, іноді спортивні змагання.  Інформація про проведення акцій розміщається у соцмережах, до неї може долучитися кожен бажаючий.

Нещодавно якраз ми з нашими підопічними дітьми говорили про те, чим хотіли би займатися, і більшість з них висловили пропозиції: хочуть робити щось хороше для людей у нашому місті!».

Почувши про даний захід, підопічні проекту «Мобільна робота з молоддю в Україні» – діти і молодь з кризових  сімей – з радістю погодилися долучитися до благодійної акції і заздалегідь почали відкладати бодай незначні кошти, які згодом планували пожертвувати для доброї справи.

На старті учасники або ж глядачі мали змогу зробити добровільний грошовий внесок за участь у забігу, розмір якого визначали самостійно. Зібрані під час акції кошти спрямовано на купівлю кисневого апарату для Відділу інтенсивної терапії новонароджених дітей “КУТОР” Обласної дитячої клінічної лікарні. Подібні акції не вартують ані великих затрат, ані часу, ані  особливих зусиль, проте вони вчать, що мала добра справа, зроблена сьогодні, в майбутньому може врятувати чиєсь людське життя, – стверджують організатори благодійного пробігу “Біг заради життя”.

«Особливою втіхою було те, що 2 наших підопічних отримали грамоти за перше місце у своїх вікових категоріях! Узагалі наші підопічні дуже амбіційні і дисципліновані, – приходять до нас одними, а стають зовсім іншими і це найкраща оцінка нашій роботі», – з неприхованим задоволенням каже Оля Хілько.

Робота з кризовими дітьми і молоддю у місцевому Карітасі розпочалась в 2001 році. Протягом років цілі, активності, користувачі, підхід до роботи та назва проекту змінювалися відповідно до вимог і професійного зросту команди соціальних працівників. Якщо на початку основним завданням роботи з потребуючими дітьми і молоддю було задоволення в основному матеріальних потреб підопічних, то з плином часу послуги Карітасу у Тернополі набули соціально-психологічного характеру.

Зараз підопічні діти Тернопільського Карітасу готуються до відвідин геріатричного будинку – спечені своїми руками солодощі вони віднесуть людям похилого віку і цим самим знайдуть нагоду поспілкуватись і розрадити самотність тамтешніх жителів. Також діти чекають нових акцій від проекту «Здорові діти – щаслива Україна», бо цим самим відчувають, що вони потрібні і важливі для когось.

Categories: Новини

Залишити відповідь