Карітас долучився до загальноміської акції “Наркотикам — ні!” у Хмельницькому

31.05.13, Хмельницька область
Всередині травня в Хмельницькому на майдані Незалежності відбулася загальноміська акція «Мій вибір – життя без наркотиків». До неї долучились працівники і підопічні місцевого Карітасу. Організатор акції ? Управління МВС України в Хмельницькій області та міськвідділок міліції.

Під час акції «Мій вибір – життя без наркотиків» подоляни отримали змогу подивитися і повболівати за юних фехтувальників, велобайкерів, тхеквондистів, скейтбордистів, а також перевірити власні сили у армреслінгу. Паралельно відбувався і біговий марафон, у якому поряд із дітьми бігли і пенсіонери. Хмельницький Карітас долучився до даної акції роздачею інформативних буклетів і книг «Правда по наркотики».

Після цього хмельничани урочистою ходою пройшли до майданчику біля кінотеатру ім. Шевченка, де «мирну боротьбу» з наркотиками продовжили артисти. Колонну очолювали байкери та мажоретки, які на ходу встигали дивувати глядачів.

Підтримати ініціативу правоохоронців на міському Майдані Незалежності зібралось чимало охочих. З вітальним словом виступив і голова Хмельницької облдержадміністрації — Василь Ядуха, який зазначив, що майбутнє держави, наразі, в руках сучасної молоді, яка на жаль, найбільше схильна до такої страшної хвороби як наркоманія. Очільник області закликав вести здоровий спосіб життя, радіти життю без наркотиків і займатися спортом. До привітального слова долучився і начальник УМВС України в Хмельницькій області — Сергій Шутяк, який голосно скандував у мікрофон: “Наркотикам — ні!”.

А у концерті взяли участь естрадний оркестр УМВС України в Хмельницькій області під керівництвом Сергія Рабійчука, гурти «Ритм-мен» та «Станза», Андрій Романіді, Олена Польова, Діана Бідюк, Віктор Шайда, Андрій Кліменко, Олена Мороз, Майя Оніщук. На запрошення правоохоронців приїхали зі столиці Іван Березовський, Міла Нітіч, Наталя Валевська та Олександр Пономарьов.

«Я дуже радий долучитися до цієї потрібної акції і вдячний своєму другові, з яким ми давно знайомі і товаришуємо, генералові Сергію Шутяку за корисну справу», – зізнався Олександр Пономарьов після «Мій вибір – життя без наркотиків». Підопічні місцевого Карітасу також були задоволені заходом і його актуальністю, зазначаючи, що справжній масштаб узалежнень молоддю в їх місті замовчується і є високим.